Спортно-техническият директор на ЦСКА Емил Костадинов заяви, че клубът ще привлече най-много двама-трима футболисти през лятото.

"Ще вземем най-много двама-трима наистина класни футболисти, които ще помогнат на отбора да се стабилизира. Ще има доста напускащи. Не искам да цитирам имена, но тази седмица ще се разбере кои си тръгват. Някои журналисти опитват да правят селекцията на ЦСКА. Чета много имена, които ще бъдат привлечени в ЦСКА, но повечето не отговарят на истината", коментира Емил Костадинов в дискусионно студио Футбол БГ.

"Ако искаме да правим силен отбор, не трябва да продаваме най-добрите си футболисти. Най-важното беше привличането на добър треньор и мисля, че направихме правилния избор с Павел Дочев. Познавам работата на Дочев, ние сме почти семейни приятели, разговаряли сме много на тема футбол и мисля, че той е човекът, който може да направи ЦСКА силен отбор. Мисля, че той ще се справи добре, но времето ще покаже дали съм прав", каза още Емил Костадинов.

"Да работиш за идеята "ЦСКА" е доста трудно нещо. Тук няма спокойствие. Много приказки се изприказваха през тези две години, откакто ни отнеха лиценза. Тези футболисти, които тогава бяха привлечени от мен за скромни суми, бяха продадени двойно и тройно след това и по този начин спасихме клуба от фалит. Търпях критики, но аз си свърших работата. Всеки, който е на този пост, ще търпи критики", каза Емил Костадинов.

Директорът отвърна на думите на Красимир Балъков, който вчера каза, че не е професионално ЦСКА да играе с юношите, макар и в мач без значение. Костадинов направи и съпоставка между Балъков и Дочев, които са възпитаници на немската школа.

"Разликата между Балъков и Дочев е голяма, защото Дочев има вече осем години стаж като треньор във Втора и Трета Бундеслига. Балъков не е човекът, който да коментира нашия отбор. Трябва да си гледа собствения отбор. Не сме излезнали несериозно срещу Черноморец. Имаше две-три млади момчета, които трябваше да тестваме дали имат място в отбора", каза Костадинов.

Той бе категоричен, че защитникът Александър Бранеков няма да продължи кариерата си в ЦСКА след постъпката му на мача с Локомотив София, когато вкара гол и след това си позволи неприлични жестове към публиката. "ЦСКА трябва да изчисти името си, защото в последните години се изговори какво ли не - от неприятностите с лиценза до проблемите вътре в клуба. Бранеков сам определи бъдещето си в ЦСКА с тази постъпка, която си позволи на мача с Локомотив София", коментира още Емил Костадинов.

“Една от причините да приема предизвикателството да работят в ЦСКА, е това, че собствениците имат ясна стратегия за развитието на клуба. Има планове за Панчарево и други. Когато държавата и клуба си подадат ръка нещата ще станат много по-бързо. Всеки професионален отбор в света има задължения към този или към онзи.

Не може футболисти на ЦСКА да си тръгне без да предупреди никой. Това според мен е плод отново на слабата организация, която ние сме имали. Единственият губещ от това е самият футболист. Той е добър футболист, но в крайна сметка, не искам да коментирам спортно-техническите му качества в момента”, каза още Костадинов.

“Бербатов вече е на около 30 години и преценява нещата най-добре. Не е дете на 20-22 години. Той знае поради какви причини напуска националния отбор и явно има такива, за да се стигне до това решение. Мисля, че с изречението накрая за оправянето на нашия футбол е трябвало да конкретизира какво иска да каже – дали иска да става президент, треньор, но ще разберем след 2-3 години. Бербатов е един прекрасен футболист, който помагаше да правим разликата с някои отбори, но в крайна сметка и с него на последните три първенства не можахме да се класираме. Трудно ще бъде без Бербатов, но футболът се играе от 11 човека и ако играем като едно семейство, може и да е по-добре. В крайна сметка обаче Бербатов правеше разликата и в момента няма кой да го замени”, допълни членът на Изпълкома.

“Всеки футболисти трябва да уважава професията си, както е в Германия, където е престиж да те повикат в тима. Ако си футболист на националния отбор, всеки следващ договор ще получаваш повече пари. Не трябва да се сърдиш защо си викан или не в националния. Не се класираме и нямаме резултати, защото националният отбор не е мястото, където да ти мине времето. Да изиграеш един мач и ако биеш, биеш и това е. Всеки има любимци, но не може да поставиш личността над национала. Всички трябва да работят заедно, а не всеки за себе си”, завърши шефът в ЦСКА./БЛИЦ