Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова взе отношение по допингскандала в ЦСКА, при който трима футболисти на "червените" - Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов, дадоха положителни проби за забранени вещества.

Именно олимпийската организация е тази, която се произнася при подобни въпроси. Костадинова обяви, че при допинг случаи практиката е такава, че се наказват състезателите, а не лекаря. Въпреки това тя вярва, че футболистите не са виновни, но пък смята, че самите те е трябвало да попитат какво пият.

Костадинова изпрати младите ни спортисти за първите зимни младежки олимпийски игри в Инсбрук. С полет в 12:50 часа на "Луфтханза" скромната ни делегация излетя за Австрия. В Инсбрук страната ни ще бъде предствена от 11 спортисти в 6 вида спорт - сноуборда, ски бягане, ски скок, ски алпийски дисциплини, биатлон и шейни.

"Най-важното е, че България е сред страните, които ще участват на първия такъв форум. Вярвам, че един ден и нашата страна ще бъде негов домакин", пожела си Стефка Костадинова.