Треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди утрешното гостуване на тима си във Варна за мач срещу Черно море от 29 кръг на efbet Лига. Той отказа да коментира темата, че може да подпише нов говор и призна, че има проблеми с контузени играчи. 60-годишният специалист направи закачка с Лудогорец и ЦСКА и обяви, че за разлика от тях Левски дава шанс на собствените си юноши.

„Психическото състояние няма как да е добре след тези загуби. Трябва да се отърсим. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Знаем стойността на мача с Черно море. Много трудно се играе на „Тича“. Всички знаят това. Включително и лидерите в шампионата. Знаем срещу кого се изправяме и сме се настроили да използваме всички наши възможности, за да спечелим този мач въпреки трудностите, които имаме в момента. Има доста играчи, на които не можем да разчитаме. Не съм разговарял с доктора, но ще направим всичко възможно тези футболисти да се върнат и да имаме повече опции. Тогава няма да натрупваме умора в едни и същи играчи, а натоварването ще разпределено поравно“, започна Костов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Когато губиш, настъпва криза. Не намерихме играта си в последните 90 минути и то срещу ЦСКА. Тези, от които очаквахме да не се поддадат на напрежението, точно те се поддадоха. Андреев не е загубил титулярното си място. Иван Андонов най-вероятно да бъде и утре вратар. Ще е неправилно, ако го сменим след първата и единствена грешка, която е допуснал. Поемам цялата отговорност за това, което се случи с Иван“, обяви 60-годишният специалист.

„Не мисля за Илиан Илиев, а за противодействието, което моят отбор може да даде на Черно море. С него се уважаваме и нямам търпение да разговаряме на тема футбол. Има какво да си кажем. В нашия отбор винаги има български футболисти, за разлика от ЦСКА и Лудогорец. Развиваме си играчите от школата, което е в интерес на Илиан Илиев и на българския футбол“, допълни треньорът на Левски.

„ Не искам да разговарям за моя договор и на този на колегите. Ще обсъдим между нас какви са възможностите. Нека изчакаме и тогава ще коментираме. Да не забравяме, че това беше година на преодоляване на много трудности. Ние все още работим в режим на протест, който започна седмица преди началото на сезона. Мисля, че всички футболисти се представят достойно“, призна Николай Костов.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!