Наставникът на Ботев (Пловдив) Николай Костов влезе в ролята на диетолог след срещата с Локомотив и коментира, че играчите му са свалили общо 32 килограма от края на първия дял на "А" група до сега. „Канарчетата” спечелиха дербито с 1:0, а специалистът обяви, че тимът му не е в оптимална форма.

"Жалко, че на стадиона не могат да присъстват всички почитатели на футбола в Пловдив. Можеше да има съвсем друга атмосфера, ако този мач се играеше на по-голям стадион", каза Костов.

"Стана добър мач, приятен за гледане двубой. Ние играем с 32 килограма по-малко, отколкото завършихме шампионата. Толкова свалихме от теглото, което имахме. Някои свалиха по 4-5 килограма. Лишихме се от тегло, което пречеше, за да сме по-скоростни и бързи. Все още играчите не са адаптирани.

Локомотив не създаде почти нищо смислено. Имаше няколко флангови атаки, но не се учудвам от това, защото Локомотив е добър отбор. Не очаквах толкова добра съпротива от тях”, продължи треньорът на Ботев.

„Ние не сме играли на контраатака, а имахме за цел да отнемаме топката в средата на терена и да организираме бързи атаки. Имахме ситуации", каза още Костов.

"Като за първа игра съм много доволен от Тодор Неделев. Докато беше свеж, бе много отговорен и активен и в двете фази. Но той е един от играчите, които свалиха много килограми - цели пет. Още не е адаптиран. Надявам се да радва публиката с голове, а не само с добра игра", завърши специалистът.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!