Новият наставник на "Левски" Николай Костов постави мисия на футболистите си да не допускат гол до Нова година. "Сините" имат само три, и то леки срещи до края на полусезона, което обнадеждава специалиста, че няма да има проблеми мрежата на Пламен Илиев да остане суха.

Тази събота "Левски" приема Видима-Раковски на "Герена", а през седмицата ще гостува на Банско в мач за Купата на България. В последния кръг за есенния полусезон "сините" ще пътуват до Търговище, където ще излязат срещу събралия само две точки до този момент Светкавица.

Тимът бе на път да остане със суха мрежа още при дебютния мач на Костов начело на "Левски" - срещу Берое, но отпускането на играчите в последните десетина минути доведе до гола на Владислав Златинов в 89-ата минута. Костов не иска това да се повтаря и е подчертал, че държи играта в отбрана в следващите три мача да бъде максимално близо до перфектната.

"Сините" допускат гол във всеки от последните си 5 мача в "А" група. Пламен Илиев извади топката от мрежата си в срещите с Черноморец, Калиакра, ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Берое. Николай Костов е наблегнал на този факт, пише "Тема спорт". Специалистът много държи на правилната игра в защита, което личи и от работата му в други клубове.

Начело на Металург (Донецк) роденият в Добрич наставник постигна поредица от 6 победи без допуснат гол. Това се случи малко повече от месец, след като Костов встъпи в длъжност в украинския клуб.