Иво Котев е потомствен цесекар, юноша на клуба и после директор на "червената" школа. Изкара няколко години в чужбина със Стойчо Младенов като помощник и анализатор, познава отлично наставника на "армейците". Работил е още в Пирин и Лудогорец. Котев пожела да се включи в дискусията около треньора, провокиран от някои нападки напоследък. БЛИЦ публикува интервюто, което той даде за "Стандарт".

Комисионите3_27.jpg

Цитираните суми са безумни. Не броя парите на Стойчо Младенов, но той няма да се наведе да си върже обувката за 10 000 евро. Да не говорим да вземе някаква комисиона. С този мениджър, който го обвинява, общо взето, не се познават дори. Въобще, около тези комисиони се създават легенди. Рядко трансфер се движи от един мениджър. Има и агент на играча, и представител на клуба. Обикновено са трима-четирима души по веригата. Казвам го, за да опровергая и митовете за Жорже Байдек. Този мениджър влезе в медиите, защото е съотборник на Стойчо от Португалия. За трите престоя на Младенов в ЦСКА с клуба са подписали максимум 5 клиента на Байдек! Стойчо работи еднакво добре и с Лъчо Танев, и с Емо Данчев, и с останалите. Може би всеки от тях е имал повече клиенти в ЦСКА от Байдек.
Специално за тази селекция гарантирам едно - та Стойчо не е виждал половината от играчите, които му доведоха. Защо се съгласи, а не си тръгне, ще стане ясно след малко.

Мистерията Лима и Соуса

Като говорим за митове около комисиони, ще разкрия нещо за Лима и Соуса, заради което по Стойчо също беше лепната кал. На лагера в Германия още се видя, че играч като Лео Лима не е идвал никога у нас. Соуса беше също добър футболист, но дойде с килограми отгоре. Стойчо вдигна телефона и телефонира на Васил Божков. Обясни му ситуацията и каза, че Родриго няма как да свърши работа за квалификациите с "Галатасарай". Васил Божков отвърна, че е взел тези футболисти да играят 2-3 г. напред в ЦСКА. Това говори кой е решавал за двамата бразилци. А и тогава работих в ЦСКА, знам какво значи "Нове холдинг". Ако някой ми каже, че при тази желязна организация някой ще си позволи да взима пари зад гърба на ръководството, ще му се изсмея.

"Бий чорбата по главата"

Обидно ми е да чета нападките на Радуканов към Стойчо. Страшно симпатизирах на Милен. Но ще му кажа нещо - знам как молеше един общ познат Стойчо да го вземе някъде като помощник. Където и да е! Бил голям "цесекар"! И аз наскоро разбрах, че съществува клипче, на което Радуканов реве с екипа на "Левски": "Бий чорбата по главата". Нямам нищо против да отидеш в "Левски". Но последното не го приемам! За Йешич ми е обидно да говоря. Само ние в България даваме думата на подобни анонимници. Той наплю Стойчо, Орманджиев, Сираков. Наско може да е от съперника, но е институция във футбола ни. Представете си някой български треньор да отиде в Полша и да даде интервюта - какви са тези Бониек, Жмуда, Лато. Според вас след колко минути ще го изхвърлят?

Клетвата

Ще разкрия за една среща, на която дойдоха представители на всички фракции на агитката. Те помолиха Стойчо да не си тръгва този път при никакви обстоятелства. Помните, през 2008 г. след историята с лиценза беше обявен едва ли не за предател, сега е обратното. Стойчо даде дума на запалянковците, че няма да остави ЦСКА в най-тежкия момент в историята на клуба. Каза го директно: "Ако ме изгонят през вратата, ще се върна през прозореца".

Легендарната неустойка

Само ще кажа, че Стойчо можеше отдавна да е взел и неустойката, и да е приел оферта за повече пари в чужбина. Позволява му го договорът. Три пъти отказваше. И Йешич да не говори глупости, защото офертата от Саудитска Арабия е факт. Знам го, защото щях да бъда помощник. Забележете, със заплата, която не взимат 13 от 16-те старши треньори в "А" група. От там нататък си правите сметка колко щеше да прибира самият Стойчо. Така че е най-смешно да се говори, че той е за парите в ЦСКА.