Пирин (ГД) заминава за Овча купел с приповдигнато настроение и желание да счупи каръка, който го мъчи от началото на сезона. Неврокопчани са аутсайдери в “А” група и срещу Славия победата няма алтернатива въпреки негативната традиция. Гоцеделчевци нямат отбелязан гол във вратата на белите, след като миналата година при дебюта в родния елит инкасираха две загуби с 0:3 в Гоце Делчев и с 0:2 в София.

В тима на зелените има допълнителен емоционален заряд с назначаването на новия треньор Костадин Ангелов, заменил Тенчо Тенев. Промяната възроди надежда сред феновете, от които се очаква подкрепа в мача срещу най-стария столичен клуб, пише в. “Струма”.

“Както вече казах, това, че дебютирам начело на Пирин срещу Славия, не е някакъв проблем. Срещу този противник имам положително салдо с досегашните си тимове. Искам момчетата да разберат, че не трябва да ни интересува срещу кого играем, а как да печелим мачовете си. Ако футболистите се влагат и се трудят, резултатът ще бъде налице”, коментира спецът с прякор Лаптопа.

За двубоя Ангелов ще разчита на всички футболисти, включително на юношите Мариян Ловков, Павел Бакиев и Живко Грозданов. Очаква се с любопитство каква ще бъде схемата на игра и дали ще има драстични рокади в сравнение с прилаганата от предшественика му. Не е изключено отново да се заложи в нападение на Албин Ходза за сметка на Борислав Хазуров. Друг любопитен казус е дали в игра ще се появи Любомир Витанов, който бе в групата за мача с Черноморец, но остана зрител заради травмата, която го мъчеше и все още не е отшумяла напълно.