Издирваният от Интерпол Костадин Хаджииванов май се e завърнал в българския футбол. Това твърдят информатори на "ШОУ" от Пловдив, където се случиха странни неща последните дни. За треньор на отбора изненадващо беше доведен неизвестен словенец. Младият наставник Ермин Шиляк дебютира в пловдивското дерби - 1:1 с "Локомотив" (Пловдив), след което последва победа с 1:0 в Благоевград срещу местния "Пирин".

"Бай Шиле е човек на Коце Маца. Той го е спуснал в клуба и малко не одобряваме нещата, които се случват", коментираха фенове на "канарчетата", които бързо прекръстиха Шиляк на героя, в който се превъплъщава Краси Радков в "Шоуто на Славия".

Запалянковците се опасяват, че след намесата на считания за един от големите босове на "черното тото" в световен мащаб Костадин Хаджииванов, може да последват странни развръзки на мачове на любимия им отбор. Феновете подмятат, че катастрофалната загуба с 0:6 от "Монтана" доста намирисва. Поражението доведе до смяната на досегашния треньор Петър Пенчев с Ермин Шиляк. Словенецът е практикувал професията единствено в "Олимпия" (Любляна), а сега получава шанс да работи в българската "А" група.

От ръководството на "Ботев" дадоха отговор как са избрали точно Шиляк. Изпълнителният директор Ангел Палийски каза, че е имало намеса и на Станимир Стоилов. "Разговарях няколко пъти с Шиляк по телефона и получих от него правилните отговори. Дадохме му достатъчно време да се запознае с клуба. Много лесно взехме това решение да назначим именно Шиляк. Допитвахме се за него от три независими източници извън България, в това число и Мъри Стоилов, успяхме да съберем достатъчно информация за новия наставник. Абсолютно всички информации, които получихме, се покриват като качества и характер на треньора, които ние търсихме", обясни Палийски.

Твърдението на феновете, че Шиляк е човек на Коце Маца, ни накара да се разровим по-дълбоко. Оказа се, че самият словенец е признал пред футболистите на "Ботев", че се познава с Хаджииванов. Шиляк дори се похвалил в съблекалнята, че Коце Маца му е кумувал на сватбата. Известно е, че на петричанина пък преди години кумуваха Наско Сираков и съпругата му Илиана Раева.

"Шиляк изглежда свестен човек, държи много на дисциплината. Освен това е много богат и нищо не му липсва. При преговорите с ръководството на "Ботев" не е преговарял за по-висока заплата и се навил на първоначално предложените му пари", коментираха от "жълто-черния" клуб. Словенецът щял да получава по 3000 евро на месец, като интересното е, че е отказал луксозен хотелски апартамент в центъра на Пловдив и е предпочел да живее на клубната база в Коматево.

"Никой друг треньор досега не е правил подобно нещо. Всички искаха лукс, модерни служебни коли и високи заплати. Шиляк ни изумява", споделиха от "Ботев".

"ШОУ" разбра още, че през новото първенство футболистите пък си заработват по 350 лева за всяка спечелена точка. Така, например, за успеха в Благоевград, играчите ще приберат точно по 1050 лева.