Футболистите на Миньор ще получат днес заплати, обеща изпълнителният директор на клуба ген. Йордан Димитров. Играчите имат да взимат по две възнаграждения, а треньорите по 4.

На среща вчера между ръководители на общината, шефовете на "жълто-черните" и фенове на стадиона в Перник стана ясно, че парите са осигурени от бившия бос на клуба Христо Ковачки.
Все още обаче се чакат обещаните от "Булгартабак" БТ 200 000 лева дарение за Миньор, обяви още на сбирката ген. Димитров. Според него парите са обещани до 31 юли, но до този момент от цигарената фабрика все още не са ги превели, пише "Тема спорт".

Според Димитров на този етап тези 200 хиляди са му достатъчни за изчистване на задълженията към доставчици, персонал и т.н. Той съобщи още, че клубът има да взима 240 хиляди лева от телевизионни права.
Миньор няма глоби по отношение на неявяване на треньори и други длъжностни лица на пресконференции, така че в това отношение удръжки няма да има. Друг е въпросът кога изобщо ще се изплатят тези пари, тъй като касата е празна и отчаяно се нуждае от постъпления.