Собственичката на Локомотив (Пловдив) Галя Топалова е на път да загуби активите си в клуба. Твърде вероятно е Христо Ковачки да вземе "смърфовете" срещу дълговете на бизнесдамата.

Автобусната превозвачка е сериозно засегната от финансовата криза през последната година, информира news4000.eu. Постоянно нарастват дълговете и глобите, които застигнаха Топалова. За погасяването им софиянката няма преспектива. В близките дни блондинката ще се прости с Локо (Пд) - клубът, който толкова я популяризира.

Топалова е заложила акциите си при бизнесмена Христо Ковачки, тъй като е трябвало да погасява друг дълг към бившия си партньор в частната автогара на София Гриша Ганчев. Двамата бизнесмени, които са съответно футболни президенти на Миньор (Перник) и Литекс, напразно чакат своите заеми от Топалова.

Шефката на Локо (Пд) пък съвсем оплеска футболните си дела, стана ясно от последните ревизии на данъчните. Тя не могла да оправдае 160 000 лева от анекси към договори на футболистите си за периода от първите месеци, когато стъпи в Пловдив. Актът за укритите суми бил приблизително 1 милион лева, нищо че Топалова обжалва. В същото време следствените органи привиквали на разпит отговорните служители в Локо (Пд), оформили въпросните "неосчетоводени" документи.

Близки до Христо Ковачки информираха, че сроковете на Галя Топалова за погасяване на задълженията са изтекли. Именно затова енергийният бос е пратил в Локомотив (Пд) своя служител и бивш шеф на "смърфовете" генерал Йордан Димитров. Ковачки е сондирал как биха го посрещнали феновете и ветераните на "смърфовете". Футболните легенди на пловдивския клуб и привържениците са фактори на "Лаута" с не по-малка значимост от нотариален собственик.

"Знам за Христо Ковачки, но предпочитам нищо да не коментирам. Нещата са сложни и затова мога да сбъркам, ако се ангажирам пред медия с мнение", заяви иконата на "черно-белия" клуб Христо Бонев.

Проблемите на Ковачки в последно време са свързани със запорираните му 144 милиона лева от държавата. Неговото състояние обаче се оценява на милиард лева и постоянно е сочен за втория по богатство българин. Христо Ковачки навлезе във футбола преди повече от година чрез футболните клубове Берое и Миньор (Перник). Предпочитанията му бяха мотивирани от самия него с подкрепата на привържениците от тези градове към великата игра и любимите им отбори. /БЛИЦ