Пловдивските "Ботев" и Локомотив, както и "Левски" имат по 31 точки след изиграването на мачовете от 18-ия кръг в "А" група. Веднага се породи спор кой от трите отбора е най-отпред в класирането и БЛИЦ дава отговор.

По регламент при равен брой точки между два клуба се гледат директните двубои между тимовете. Ако отборите с равни точки обаче са три или повече, се прави класиране от всички мачове, изиграни между тях до момента.

Именно на базата на такова класиране "Ботев" (Пд) изпреварва "Левски" и Локо (Пд) в общото класиране на "А" група. "Жълто-черните" и "сините" имат по 6 точки, но головата разлика на водения от Станимир Стоилов тим е по-добра от тази на "сините" и заради това "канарчетата" са преди "Левски". След тях се нареждат "смърфовете" с актив от 3 точки, извоювани от победата с 2:1 на "Герена".

При това положение "Ботев" е на 4-ото място в общото подреждане на "А" група и заедно с "Левски" (пети) и Локо (Пд) (четвърти) изостават на 1 точка от третия ЦСКА, койгто днес победи с 3:1 Нефтохимик в последния мач от 18-ия кръг.

Мачовете между трите отбора до момента и класирането:
1 кръг, "Ботев" (Пд) - "Левски" 2:1
2 кръг, "Левски" - Локо (Пд) 1:2
8 кръг, "Ботев" (Пд) - Локо (Пд) 2:0
14 кръг, "Левски" - "Ботев" (Пд) 1:0
15 кръг, Локо (Пд) - "Левски" 2:3

Класиране
1."Ботев"  - 2 победи, 1 загуба, г.р. 4:2, 6 т.
2."Левски" - 2 победи, 2 загуби, г.р. 6:6, 6 т.
3.Локо (Пд) - 1 победа, 2 загуби, г.р. 4:6, 3 т.

Цялото класиране в "А" група - ТУК!