Футболните хора спазиха традиция с новогодишната баница. Голяма част от тях се събраха около софрата, за да си изтеглят парчетата с късмети. Е, някой отсъстваха по основателни причини, но пак се включиха в разпределянето на топлата баница.

БЛИЦ отново бе на мястото на събитието и ето какво се случи.

“Тъй като съм номер едно на всички фронтове, аз първи ще си взема парче. Тука няма сръдни, Лудогорец е първи и в “А” група, и в Европа прави фурор”, рече Кирил Домусчиев. И продължи: “Я да видя сега: “Шампионска титла”. Хе-хе-хе. То пък намери на кой да се падне това късметче. Много ясно, че ще станем още веднъж шампиони. А и щом такъв ми бил късметът, значи има нещо писано, сигурно пак ще вдигна трофея след няколко месеца.” Тъкмо си сядаше на мястото и лапаше от баницата, Домусчиев изведнъж извика: “Чакайте, тука има и втори късмет, изпадна от парчето. Да му се не види, сигурно ще е” и босът разтвори хартийката и на висок глас прочете: “Милионерче”. “Ти да видиш, тая баница хич не лъже, тъкмо на мястото си. Имам си милиончета, ама за футбол ги давам, за да радвам феновете”, каза с гордост Домусчиев и си седна на мястото.

До Домусчиев седеше Стойчо Стоев, който каза: “Емииии, късмет като късмет. Приемаме го и продължаваме напред, това е.” Така и не стана ясно какво точно изтегли треньорът на Лудогорец, който от скромност си изяде тихичко парчето и си прибра късметчето.

В този момент от далечен Маями по скайп се свързва Христо Стоичков. Нали Камата отиде телевизионен коментатор да става и не можа да присъства на трапезата. “Ай, шъ ви***. Нали знайти Камата, който играй пичели, който не играй не пичели. Аз първи трябваше да тегля късмети, кой е по-голям от мене”, изкряска Ицето по скайп. “Ей, Любо, я ми отвори онова парче, дето е от края. Да, да, точно това, по-голямшкото”, каза Стоичков на Любослав Пенев. “Ицо, тука пише “Президент”. Всички избухнаха в смях и взеха да се гледат. “Я, гледай ти. Какъв президент ще ставам?! Нали си имате президент на футбола. Може би някой отбор ще ме вземе за президент, знам ли”, рече Христо и изчезна.

Дойде ред на Боби Михайлов, който се почеса и усмихна след думите на Стоичков. “Нова п.....”. За лош късмет листчето на Боби се беше смачкало и част от него остана в парчето и се прочете само това. Михайлов взе да разчита и изведнъж усмивката му замръзна: “Хм, това да не е онова, с което ме рисуват феновете на ЦСКА по плакатите. Ей, ще ги изпонакажа всичките. Лечков обаче седеше на масата и му каза: “Боби, това е нова победа, бе, не виждаш ли, че е с шест букви, какво друго да е?!. “А-а-а, победа, значи. Ха-ха-ха. Ще си спечеля още едно мандатче начело на БФС, пък вие си се смейте.”

В едно от по-малките парчета имаше късметче “Гол”. Изтегли го Тодор Батков. “Ей, Богу. Ние сме “Левски”, бе. Не ща повече да ставаме за смях”, изцепи се адвокатът, ама пак разчете грешно късмета. Обърна листчето отзад и прочете: “Има се предвид голове във вратите на съперниците.” “А-а-а, това вече е друга работа. Ще им скъсаме мрежите, особено на тия от ЦСКА, да знаете”, каза Батков.

Дойде ред на Сашо Томов, който обаче преди да изтегли късмета каза на всички: “Вижте, тъй като сме позакъсали с парите, ви предлагам да ви продам моето парченце, да ви дам моя късмет, пък вие да дадете някой лев, за да закърпим положението.” “Сашо, няма, няма, давай, тегли късмета. Какви са тия далавери тука посред Нова година”, извикаха всички вкупом. Късметът на Сашо Томов и ЦСКА беше “Европа”. Шефът на “червените” подскочи от радост: “Йес, ще участваме в европейските турнири. След като преди време станахме шампиони с 16 точки разлика и ни отнеха лиценза по престъпен начин, миналата година пак ни изритаха, тая година няма мърдане.

Станимир Стоилов се намръщи малко, защото искаше късмета “Европа” за себе си, ама и за него имаше: “Хубаво време – добри терени.” Настана тотален смях на масата. “Мъри, нали все се оплакваш от времето, та и прякор ти лепнаха. Все искаш хубави терени, ето ти късмет.”

“Ръка за ръка”
се падна на Венци Стефанов, който се потупа по корема и се обърна към Гигов. “Ники, а дано не сме ръка за ръка към “Б” група, че си е...”

Незнайно откъде и по никое време на софрата цъфна Валери Божинов. Без Николета. “Трансфер” се падна на Валерко, който избухна в смях. “Айде, стига, бе. То, аз правя трансфери през шест месеца. Пак казвам, глей сега, мене ме иска цяла Европа. Ето, пак казвам, сега и корейците се сетиха за мене”, каза Божинов и офейка към чалготеката.

Всички се обединиха около идеята, че последното парче трябва да е за Любослав Пенев. “Участие на голям форум”. “Виж`са. (гледа строго към останалите) Нали се разбрахме с тия телефони. Дано тоя форум не е за певци или танцьори, а наистина футболен, че едни скачат надолу, други – настрани. Отлепихме ютията, пак казвам, трябва да продължим мач за мач. Дано отидем на Европейското през 2016-та”, каза Любо и всички му го пожелаха с бурни ръкопляскания.

Така парче по парче баницата свърши. Накрая Боби Михайлов пусна любимата си песен, всички дружно затанцуваха и поляха новата година.