Трансферът на Абел Анисе от „Ботев” (Пловдив) в Лудогорец през 2013 година заформи скандал между двата тима, в който е включен и ЦСКА. Мадагаскарският национал премина при „канарчетата” именно от „Българска армия”. „Червените” чакат 375 000 евро от трансфера в Разград, докато пловдивчани атакуват шампионите за преведени в грешна сметка пари. От Лудогорец пък отговориха, че са платили всичко и дори „Ботев” дължи 65 000 евро.

„Ние за съжаление, не сме получили голяма част от трансферите на Хамза и Анисе. За Анисе са платени 200 хиляди евро, а 400 не са. ”Ботев”, когато е сключил договора за Анисе с ЦСКА, има клауза, че при следващ трансфер се дължат - в един член пише - на ЦСКА, в друг - на друго търговско дружество. Лудогорец ни уведоми, че влиза в тези отношения и е платил на това търговско дружество. Нещо, с което ние не сме съгласни. Лудогорец решиха спора, вместо да го развием по стандартни процедури. Те са платили на дружеството „Муранд Трейд” 375 хиляди - пари, които ЦСКА си търси”, казва президентът на „Ботев” Иван Джиджев.

„Ако от Лудогорец са направили подобно плащане явно ще трябва да платят втори път. Който плаща грешно, плаща два пъти", заяви от своя страна изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров.

„Лудогорец не само, че не дължи пари на „Ботев”, а точно обратното. „Ботев” дължи 65 000 евро на Лудогорец. Четох различни интерпретации и изказвания от вчера до днес. Това, което ми прави впечатление е, че има опити нещата да се вкарат в погрешна посока. Има разписани договори. Когато има внимателен прочит на договора става ясно, че Лудогорец е абсолютно изряден спрямо „Ботев” (Пловдив). Нещо повече те ни дължат 65 000 евро и се надявам да бъдат така добри да издължат тази сума до края на месец март, когато изтича срока за лицензиране. Ние също ще използваме всички законови възможности да предявим тази сума. Отделно искам да ви кажа, че през последната седмица „Ботев” отказват да издадат и фактури, с което ощетяват не само Лудогорец и държавата по закона за ДДС“, бе отговорът от Лудогорец. Изпълнителният директор на тима Ангел Петричев обаче отказа да съобщи от къде са тези 65 000 евро.

„Относно обвиненията по договора с Анисе ще кажа, че има подписани договори. Нека всяка от страните си чете договора преди да се изказва и да сипе обвинения спрямо другата страна. Аз твърдя категорично, че сме абсолютно изрядни и си чакаме парите от „Ботев””, допълни директорът на Лудогорец.