ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Бъдещето на ЦСКА сериозно разбуни духовете по върховете на българския футбол. "Червената" общност е готова да приветства Гриша Ганчев или който и да е друг собственик, спонсор или благодетел за алтернатива на "Титан". От няколко дни обаче достатъчно влиятелни и силни фигури се опитват да се противопоставят на евентуално бъдещо сливане между ЦСКА и Литекс. Кои не искат силен ЦСКА и какво става в БФС в момента? Ето няколко отговора от агенция БЛИЦ:

Тодор Батков - Кирил Домусчиев
Босовете на "Левски" и Лудогорец напълно логично са твърдо против сливане на ЦСКА и Литекс. Домусчиев дори открито вчера заяви, че това е "смешна работа" и внимателно трябва да се следи какво се случва. Нито Батков, нито Домусчиев имат полза от бъдещ силен ЦСКА, ако Гриша Ганчев се премести в Борисовата градина.

Удар върху телевизията

Тодор Батков и Кирил Домусчиев стоят в основата на втора част от анти-сливането на ЦСКА и Литекс. Ако двата клуба се слеят и Литекс напусне "А" група, сериозно ще бъде ощетена телевизията, която ще излъчва мачовете от следващия сезон. Без Литекс елитът остава без основен "играч", т.е. вече няма да има дербита ЦСКА - Литекс, "Левски" - Литекс или Лудогорец - Литекс. При това положение телевизията губи сериозно, затова Кирил Домусчиев призовава за силен провинциален футбол. Идеята му е повече отбори, повече хляб за фирмата му с Тодор Батков, която държи телевизионните права.

Позицията на БФС
Президентът на БФС Борислав Михайлов е в тотален цайтнот. От една страна стои марката ЦСКА с доста силно публично влияние, Гриша Ганчев и още няколко сериозни бизнесмени. От друга обаче са Тодор Батков и...Кирил Домусчиев, други двама силни бизнесмени. Зад тях пък стоят още по-влиятелни личности. Именно кръгът около Батков и Домусчиев прави всичко възможно да "съветва" БФС да не допуска сливане между ЦСКА и Литекс. Не случайно от няколко дни Боби мълчи или ако коментира нещо по темата, е крайно учудващо и без ясна позиция. Вицето му Атанас Фурнаджиев също заема позицията анти ЦСКА, като вече няколко пъти публично обявява, че след сливане УЕФА ще се намеси. Залогът и при Борислав Михайлов е доста сериозен - изборите за президент на конгреса през есента. Говори се, че Батков и Домусчиев са обещали нова победа на президента, ако спре възхода на ЦСКА.

ЧАСТ ОТ ФЕНОВЕТЕ
Привържениците са раздвоени. Една част от тях са против евентуално сливане между ЦСКА и Литекс, тъй като се опасавят бъдещият клуб да не може да наследи историята на "червените". Това е огромната тревога на феновете на ЦСКА. Ако се намери вратичка и сливането стане без жертване на историята, ултрасите са "за". Това е и мнението на част от ветераните и бизнесмените, които са близо до "червения" клуб.
ЕКИП НА БЛИЦ