Битката за 4-ото място в "А" група ще бъде все по-ожесточена в оставащите 7 кръга до края на шампионата. Тази позиция в момента заема Локомотив (София) с 41 точки, Локомотив (Пловдив) и Черно море имат по 39, а Берое е с 36. И в четирите клуба стискат палци ЦСКА да бие Славия на финала за Купата на България на 25 май. Ако "армейците" триумфират, тогава финиширалият на 4-ото място в първенството ще се класира в турнира Лига Европа.

В момента Локо (Сф) е с едни гърди пред "смърфовете", "моряците" и Берое. Тази събота обаче на "железничарите" предстои изключително тежък мач срещу набралия скорост ЦСКА. Ако Локо не вземе нищо от "червените", каруцата ще се преобърне и отборът на Николай Гигов нищо чудно да се прости с Европа. А и в последните два кръга "железничарите" имат домакинство на Литекс и гостуване на Славия. Май "оранжевите" и "белите" ще решат дали Локо (Сф) да играе в Лига Европа. Литекс може вече да си е гарантирал титлата за втора поредна година и да не се напряга много срещу "железничарите". На "Овча Купел" пък вече отписаха "А" група и мислят самоза финала с ЦСКА.

Другият кандидат за Европа Локо (Пд) има да играе до края с "Левски" и ЦСКА. Още следващата седмица обаче (на 3 май - вторник) на стадиона под Аязмото ще се състои прекият сблъсък на "смърфовете" с Берое. Симпатичният отбор на Илиан Илиев през миналия сезон игра в Лига Европа като носител на Купата на България. През тази кампания обаче шансовете на старозагорци да се класират в евротурнирите изглеждат минимални. В момента Берое изостава с 5 точки от 4-ото място, а и му предстоят мачове с ЦСКА, както и пряк сблъсък с Черно море.

"Моряците" до голяма степен ще определят съдбата си в следващите два мача - домакинството на Литекс тази събота и гостуването другата седмица на Славия. Селекцията на Стефан Генов има сравнително лесни мачове с Монтана, Калиакра и Миньор, в които се очаква да вземе максимума от 9 точки. Програмата на Черно море до края  е по-лека в сравнение с тази на Локо-тата и Берое.  

Мачовете на Локо (Сф) до края
24 кръг - ЦСКА (г)
25 кръг - Черноморец (д)
26 кръг - Видима (г)
27 кръг - Черно море (д)
28 кръг - Сливен (г)
29 кръг - Литекс (д)
30 кръг - Славия (г)

Мачовете на Локо (Пд) до края
24 кръг - Миньор (д)
25 кръг - Берое (г)
26 кръг - Пирин (д)
27 кръг - "Левски" (д)
28 кръг - Академик (г)
29 кръг - ЦСКА (д)
30 кръг - Черноморец (г)

Мачовете на Черно море до края
24 кръг - Литекс (д)
25 кръг - Славия (г)
26 кръг - Монтана (д)
27 кръг - Локо (Сф) (г)
28 кръг - Калиакра (д)
29 кръг - Миньор (г)
30 кръг - Берое (д)

Мачовете на Берое до края
24 кръг - Пирин (г)
25 кръг - Локо (Пд) (д)
26 кръг - Академик (г)
27 кръг - ЦСКА (д)
28 кръг - Черноморец (г)
29 кръг - Видима (д)
30 кръг - Черно море (г)