Славия е вековен. "Левски" е вековен. А вече и най-старото столично дерби навърши 100 години. При това само ден, след като "белите" отпразнуваха своя 102-и рожден ден.

Един мач, който освен да се играе за честта на двата клуба, е без значение. И двата тима са във втората шестица на "А" група, където, по думите на треньора на Черно море - Никола Спасов, срещите са приятелски.

Добрата новина за наставника на Славия Иван Колев е, че няма нито един контузен футболист. И последният под въпрос - Пламен Крумов, е готов да излезе срещу бившия си отбор. За сметка на това пък Стойчо Стоев е лишен от услугите на капитана си Владимир Гаджев, чието място вероятно ще заеме Стефан Велев. Не е изключено да има промени и на други постове.

"Сините" влизат в мача след силно представяне срещу Лудогорец (0:0) в първия полуфинал от турнира за Купата на България. Целта пред Стоев е да подготви тима за ответния сблъсък на 29 април. От този мач на "Герена" зависи изцяло катастрофалния сезон на отбора. Защото едно класиране за финала и спечелване на трофея биха компенсирали сериозните сътресения в клуба през последните две години.

Интересно е да се отбележи, че при последната визита на "Левски" в "Овча купел", където двата тима играят от 1964 година насам, отборът допусна първа загуба като гост на Славия. А авторът и на трите гола при успеха с 3:1 - Жереми Манзоро, пък се превърна в едва втория чужденец в "А" група, отбелязвал хеттрик във вратата на "сините". Преди него това стори Айзък Куоки с екипа на Берое.

Добрата новина за "Левски" обаче е, че от подновяването на шампионата отборът е с най-резултатното нападение. Футболистите на Стойчо Стоев са вкарали 18 гола, докато "белите" играчи са се разписали едва 8 пъти.


СЛАВИЯ - "ЛЕВСКИ"
Днес от 17:00 часа, пряко по Диема Спорт
София, ст. "Славия"
Съдия: Георги Кабаков
 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Славия:
Марио Кирев, Пламен Крумов, Фернандер Касай, Димитър Везалов, Диего Фераресо, Костадин Дяков, Славчо Шоколаров, Карлос Фонсека, Петър Атанасов, Жереми Манзоро, Радослав Василев
Резерви: Георги Петков, Ангел Грънчов, Цветомир Панов, Крум Стоянов, Иван Вълчанов, Станислав Генчев, Мартин Станкев
Контузен: Стефан Велков
Наказани: няма
Треньор: Иван Колев

"Левски": Боян Йоргачевич, Роман Прохазка, Борислав Стойчев, Аймен Белаид, Емил Нину, Мигел Бедоя, Стефан Велев, Божидар Краев, Антонио Аниете, Педро, Лукаш Гикиевич
Резерви: Пламен Илиев, Александър Александров, Веселин Минев, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Валери Домовчийски, Либан Абди
Контузени: Георги Сърмов, Владимир Гаджев
Наказани: няма
Треньор: Стойчо Стоев

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015