"Синият" диамант Божидар Краев не бърза с транфер в чужбина. 18-годишният футболист на "Левски" иска да натрупа още опит с екипа на тима преди да направи следваща крачка. Той обаче подчерта, че при оферта от добро място ще трябва сериозно да се замисли.

"Ситуацията с излизането в чужбина е деликатна. Има момент, в който може да си закъснял, и момент, в който може да си подранил. Антонио Вутов сякаш сбърка. Аз не мога да кажа какво ще стане, ако имам оферта, но засега оставам в "Левски", коментира Краев в студио „Дерби”.

Той сподели, че от неговия личен опит изглежда, че младите играчи се нуждаят не само от качества на терена, за да успеят да пробият от в мъжкия футбол.

„За да играеш при мъжете, трябва да покажеш нещо повече от качества. Трябва треньорът и съотборниците да видят, че имаш характера, че имаш амбиция да постигнеш нещо. От мой личен опит това е проблемът – че влизат играчи в мъжете, но не показват този характер и хъс, с който да се види, че са готови на всичко да играят там”, обясни той.

Краев призова феновете на "Левски" за още по-голяма подкрепа, защото именно те окрилят „сините” футболисти на терена.

"Оправдаваме очакванията, феновете са доволни. Хората не очакваха този добър старт предвид тежката програма. Остава да задържим нивото и да го подобрим дори. В момента в състоянието на Лудогорец има кой да ги спре. Нашият отбор за играе добре и искам от феновете да продължават да вярват в нас и да продължават да ни подкрепят. Когато се усили тяхната подкрепя, тогава побеждаваме и ги радваме."

За него не е проблем да играе на различни позиции в "Левски" и в националния отбор, но още не знае дали ще играе за отбора до 19 години на Светослав Тодоров или при Тони Здравков в младежкия национален отбор до 21 години.

"Имам право да играя и за U19 и за U21. Аз съм готов да се отзова и на двете покани. В U19 имам страхотни приятели, разбирам се и с треньора. Различни са нещата, които се изискват от мен в националния и в "Левски". На "Герена" се чувствам перфектно на крилото – искам да запазя хъса, рискуването на всичко и да забравям всичко от предния мач и да мисля само за следващия. Решил съм в "Левски" да играя на крилото, въпреки че в националния ме използват зад нападателя. Професионалист съм, работя всеки ден и гледам да се възстановявам. Сега е моментът да играя в тези мачове. Колкото мога, повече ще играя. Пазя си тялото, гледам да спазвам режим, искам да се представям добре. Не отстъпваме като качества на младите играчи от другите страни. Те просто са по-сигурни в отиграванията си, не ги притеснява какво ще се случи, с повече самочувствие играят. При нас повече се притесняват момчетата за крайния резултат, дали пак ще ги викнат в националния отбор, дали ще ги пуснат в клубния тим да играят”, разказа Краев.

"А" ГРУПА - 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015