Талантът на "Левски" Божидар Краев се прибра в България и веднага се отправи към Сандански, за да се присъедини към подготвителния лагер на "сините". На аерогара "София" младокът разказа за преживяното в Манчестър, където изкара едноседмични проби в шампиона Манчестър Сити.

"Много добре се чувствам. Доволен съм, че всичко мина нормално. Най-силно впечатление ми направи отношението между самите футболисти. Има колегиалност. Тренировките, в които участвах, бяха повече тактически", обясни 17-годишният атакуващ полузащитник.

"Патрик Виейра, който ме тренира, е огромен професионалист. Страхотен човек, помогна ми много. още първия ден се запознахме, след това ме адаптира в отбора. А какво ще стане в бъдеще - аз най-малко знам от всички. Имам контракт с "Левски" и продължавам да съм футболист на "Левски", докато не се промени нещо", продължи Краев.

"Тренировките бяха все сутрин, защото в Манчестър е много мрачно. Използват времето, когато се показва Слънцето, и се тренира рано. След това обяд и всички отиват по домовете си. Още втория ден - в събота, гледах мач. Сити игра с Шефилд Уензди, спечелиха с 2:1. Имах допир с Венсант Компани, пита ме откъде съм", разказа още талантът.

"Има връзка между първия и втория отбор, но да влезеш при мъжете като юноша е почти невъзможно. Пробите в гранд като Сити и преди това в Ювентус, са ми от полза. Виждам нови неща, научавам доста. надяавам се това да ми дава увереност. Най-много научих, че трябва да бъдеш огромен професионалист, за да пробиеш във футбола. Дисциплина, тренировки, режим... Базата на Сити е страхотна. Има си база за първия отбор, отделно за юношите. Клубът разполага с повече от 14 терена. Всичко е така направено, че да се мисли само и единствено за футбол", добави Краев.

"Очаквам да се подготвим добре в Сандански, да изиграем добри контроли. Да, бях на отлични бази - първо в Торино, след това в Манчестър, но какво от това. Все пак не съм играл цял живот в Реал (Мадрид) или Барселона, свикнал съм с терените в България, така че няма да бъде проблем", каза още талантът.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015