Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи медалите и шампионската купа на отбора на „Царско село“, който спечели турнира по футбол 7 за Купа БФС. Надпреварата за подготвителна група деца, родени през 2007 г. се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ и бе организиран от Зоналния съвет към БФС – София.

На финала младите надежди на „Царско село“  надиграха тима на Ботев (Пловдив) с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време оспорваната среща приключи при 1:1.

Заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов връчи медалите на талантите на Ботев (Пловдив). Тимът на „ДИТ“ завърши на трета позиция в крайното класиране, след като победи Левски (София) с 4:3, а съставите на двата отбора бяха наградени от председателя на Зоналния съвет към БФС – София – Валентин Чакъров и изпълнителния директор на „Национална спортна база“ ЕАД – Пламен Манолов.  

Надпреварата бе част от Програмата за развитие на детско-юношеския футбол, по която в страната се провеждат 50 турнира. Общият брой на децата, участващи годишно в тези състезания, е близо 10 000. Организацията по провеждането им се финансира съвместно от Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.

В тридневния турнир взеха участие 12 отбора и близо 200 малки футболисти, които изиграха 36 мача. Всички деца получиха медали, екипи, топки, храна и напитки, които бяха осигурени от БФС и Министерството на младежта и спорта.

До края на годината предстои да се изиграят още два детски турнира на стадион „Васил Левски“. Първият ще бъде по футбол 5 за деца, родени през 2008 г. и ще се състои от 13 до 15 май. Надпреварата ще носи името „Иван Славков“ в памет на бившия президент на БФС и БОК. Третото състезание е посветено на Деня на София, като ще се проведе от 16 до 18 септември.