"Всички да си помислят какво трябва да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите", коментира в отговор на въпрос днес във Варна министърът на спорта Красен Кралев. Той припомни, че България бе една от 15-те държави членки на ЕС, които допуснаха зрители на спортните мероприятия, но всички видяха, че правилата не се спазваха.

В последните часове феновете на ЦСКА и Левски настояха за отварянето на стадионите за мачовете от новия сезон, стартиращ в петък.

"Според мен въпросът трябва да е насочен към фенклубовете - дали са готови да спазват тези правила", каза министър Кралев. 

По думите му все пак сме в условия на пандемия и не трябва да се застрашава здравето на зрителите. "Обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития", каза още Кралев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Той добави, че като спортен министър знае най-добре каква е нуждата на спортистите да бъдат подкрепяни от публика, както и нуждата на публиката да гледа любимите си отбори, любимите си спортове, но имаме чрезвичайна ситуация, в която трябва здравето на спортистите и българските граждани да е по-важно от всичко.

"Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването, разбира се ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани", обобщи спортният министър.