"За да има Висша лига, първо трябва да постигнем консенсус в исканията на отборите от "А" и "Б" група", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„БФС работи по проекта за промени в професионалното ниво на българския футбол. Първо ще бъде представен на ръководствата на отборите от „А“ и „Б“ ПФГ и когато всички са съгласни със заложеното в него, ще бъде предложен за публична дискусия. Всички ръководители на федерациите ми изглеждат сериозни. Хората от БФС знаят какви казуси имат да решават, въпросът е какво ще може и какво ще се приеме от собствениците на клубове. Трябва да постигнем консенсус между исканията на тимовете от "А" и "Б" група. Където можем ще помагаме, въпросът е, че в тази професионална лига се коментират много сериозни суми. Повечето клубове, когато са кандидатствали за бази са обещавали, че ги взимат срещу реконструкция и финансиране. Друг е въпросът дали са ясно формулирани исканията. Ще търсим варианти да има програма или друг начин, в който да се отделят средства за спортната инфраструктура. Част от стадионите не са години дори и за тренировки", каза министър Кралев.

Министър Кралев коментира и темата за изграждане на трасета за сноуборд в курортите Пампорово и Банско и кандидатстването за кръгове от Световната купа по сноуборд. „Българските сноубордисти доказаха, че заслужават България да бъде домакин на старт от Световната купа. Държавата ще подкрепи подобни домакинства, ако те бъдат спечелени от Българската федерация по ски, но ангажиментът за изграждане на сноуборд полигони е на частните инвеститори“, завърши Кралев.