Министърът на спорта Красен Кралев очаква силни кандидатури за президент на БФС. Както БЛИЦ първи разкри, конгресът беше насрочен за 11 декември тази година.

"Очаквам там да има много силни кандидатури, сблъсък на идеи и на програми", коментира в Русе Красен Кралев.

Спортният министър обясни, че след като чуе програмата на избрания от делегатите президент на БФС и на цялото ръководство, тогава "ще седнем да разговаряме с тях и да видим къде можем да ги подкрепим".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"При всички случаи сме заявявали, че подкрепяме идеята за инвестиции в детско-юношеския футбол. Това ще ни бъде приоритет. Трябва да има разработена сериозна тренировъчна програма за работа с децата във всички клубове. Ако получим гаранция, че тя е разработена от добри специалисти и се спазва, тогава държавата с готовност ще протегне ръка на детските школи", каза Кралев.

Той коментира и ситуацията с Дунав пред журналисти по време на посещението си в Русе.

Аларма! Наш клуб отива към фалит, собственикът му се скри
 
"Следя темата с Дунав и е неприятно това, което се случва. Отговорността за функционирането на даден клуб е на ръководството му, както и на обществеността, на града.
Русе заслужава да има силен отбор, какъвто е бил Дунав преди време. Всички клубове у нас разчитат на по-сериозна подкрепа от общините. На този етап държавата няма начин да помогне, защото става дума за акционерни дружества. Надявам се, че общината ще намери някакъв начин, ще търсим и ние вариант да помогнем на детските школи, защото нямат средства да стартират и тренират. Обясниха ни, че са нужни около 50 000 лева за първия полусезон, поне до Нова година", каза Кралев.
 
Вчера Мартин Цирков, член на Управителния съвет на Дунав, заяви, че отборът отива към разпад, а в разговор с новия собственик на клуба му било обяснено, че се отказват и подаряват акциите.
 
Председателят на Областния съвет на БФС в Русе Димитър Димитров-Кулеманс е категоричен, че Дунав е пред фалит и в случая нищо не може да се направи.