Селекционерът на Черна гора Златко Кранчар заяви при пристигането в София, че България е фаворит в утрешната евроквалификация. От 20:30 часа на Националния стадион "Васил Левски" избраниците на Станимир Стоилов излизат срещу черногорците, които са без голямата си звезда Стеван Йоветич, възстановяващ се след операция, както и наказания вратар Вукашин Полексич.

В петък нападателят на Рома Мирко Вучинич донесе успеха на съперника ни с 1:0 над Уелс.

"България е добър отбор, който познаваме. Но всичко е възможно. Дошли сме да се надиграваме и да търсим един резултат, който ще бъде добър за нас", заяви Златко Кранчар при пристигането в София.

"Имаме добри шансове. Хубавият ни старт с Уелс ни дава самочувствие. Ако погледнем обаче коректно и обективно, България е фаворит", смята спецът.

"Работим, за да постигаме все по-добри резултати. Дали ще ни стигнат за второто място, не знам. Ще сме доволни и на третото. Трябва да трупаме колкото се може повече точки, за да повишаваме коефициента си в Европа и света", каза още Кранчар.

"България играе у дома. Нормално е да е фаворит. Освен това трябва да се реваншира за загубата от Англия. С нашата игра ще търсим да стигнем до някоя ситуация, която да ни донесе добър резултат. Ние сме много по-мотивирани от предишния мач в София, който загубихме с 1:4. Той вече е минало. Забравили сме го. Сега е нормално да търсим начин, по който да ви изненадаме", каза още Кранчар.

Той ще изведе футболистите си за тренировка от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски". /БЛИЦ