Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че не може да поеме конкретни ангажименти към закъсалия СК "Левски". Както е известно, сривът на КТБ удари сериозно "сините". Волейболът и баскетболът са през разпускане след Нова година заради липсата на средства. Футболният тим също е изправен до стената.

"Оценката ми за състезателите на "Левски" е отлична. Най-големият успех през годината беше световната титла на ансамбъла по художествена гимнастика. Има много млади спортисти и таланти в този клуб, което показва, че в клуба се работи правилно. В условията на финансова криза и трудните условия за работа, "Левски", както и другите клубове, са живи само заради ентусиазма си. Това, което се случва сега е драма, но го има в много други градове. Тежко е и каквото можем ще помогнем, но не мога да поема конкретни ангажименти", каза Кралев.

Той коментира и предстоящата работа по нов закон за спорта. Кралев увери, че ще има облекчения за спонсорите, въпреки че не и по начина, по който те искат това да се случва.
 
"Всичко е включено в бюджета за финансиране. Успяхме да го запазим такъв, какъвто е бил от миналата година. Клубовете, които работят, ще получат финансиране. За да се реши финално въпросът с разпределението, трябва да има нов закон за спорта. Това ще започна да правя от началото на 2015 година. Приключваме тази година, защото има някои довършителни работи. След това стартираме промените, за да създадем нов закон. Надявам се, че през второто полугодие той ще е готов и ще направим така, че клубовете да са по-атрактивни за спонсорите.

Няма как да има данъчни облекчения по формите, в които искат евентуалните спонсори. Има обаче форми, чрез които финансирането на спортни клубове да минава като разход. Има детайли, които не искам да обсъждам предварително без министерство на финансите. Има много начини спортът да се направи по-атрактивен за рекламодатели. Един от тях е да отделим средства, за да осигурим повече ефирно време на различни държавни шампионати, които са по-малко атрактивни и това да доведе спонсори. Имаме идеи в тази посока", каза Кралев.