Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде телевизионно интервю, в което коментира представянето на националния отбор по футбол, както и собствения си сблъсък с COVID-19.

"В началото имах определени признаци, но нямах температура. После се установи, че имам двустранна пневмония, видя се, че ситуацията е сериозна. Лекарите се справиха изключително успешно, бях на кислородна терапия, но пълното ми възстановяване беше 45 дни след изписването ми от болницата", заяви Кралев.

"Мерките и сега са достатъчни, за да се лимитира заболяването, но те трябва да се спазват. Обществото е разделено на две по отношение на мерките. Няма единно лечение, има няколко терапии, лекарите правят комбинации от лекарства, за да се справят. Мерките са абсолютно адекватни, в началото имахме дълъг период на карантина, за да се даде шанс на здравната система да се подготви. Сега действията й са далеч по-ефективни и успешни."

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

"Футболът ни от доста време е в подобно състояние. Грешките са допускани за много дълъг период. Федерациите са независими организации. По време на комунизма направо се звънеше и се сменяше треньора, сега обаче федерациите са независими организации", коментира спортният министър.

„Аз съм министър, не ми е работа да коментирам нивото на националния отбор. Ако говорим за последната година, мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен от Георги Дерменджиев. Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост. В младежкия отбор има над 20 момчета, които са готови. Защо малка част от тях са в мъжкия отбор, това си е решение на ръководството. Ако се махнат мениджърските интереси, съм сигурен че няма да има проблем да се класират.“

"Ще се съобразим с решението на здравните власти дали да върнем феновете на стадионите. За втори път спираме публиката, което означава, че има пропуски. Някои клубове не взимат сериозно мерките, не оцениха жеста, който направихме за тях."

„Здравните препоръки бяха Конгресът да се отложи. Има обективни предпоставки. Не е фатално дали Конгресът ще се проведе два месеца по-рано или по-късно. Проблемът е, че няма кандидати. Искам да видя сблъсък на идеи и концепции. Искам да видя хора с визия за футбола,“ призна Красен Кралев.