В предишния кръг на "А" група се случи нещо запомнящо се. За първи път в Източна Европа всички двубои от футболен шампионат бяха показани в реално време, при това напълно безплатно. Екстрата дойде благодарение на стартиралия безпрецедентен проект в интернет от сайтовете Sportline.bg, Bookmakers.bg, Livesport.bg и Topsport.bg. Обединени под шапката на фирма "Арена Футбол" четири медии показаха на живо 5 двубоя. Така заедно с трите мача, излъчени от БНТ и ТВ7, за първи път зрителите видяха абсолютно всички двубои от един кръг. Така ще е до края на шампионата, тъй като "Арена Футбол" има амбицията да излъчи абсолютно всички 130 мача до края на първенството, които не са залегнали в програмите на двете телевизии.

В основата на начинанието са рекламният бос Kpaceн Кралев и собственикът на "Лайвмедия" Иво Kyceв. Двамата са единствените, които сложиха реална оферта на масата за продукт, който досега не е предлаган на интернет потребителите. При представянето на договора с БНТ Валентин Михов се изпусна, че офертата е за над 500 000 лева. Кралев е категоричен, че сумата е далеч по-сериозна, защото той и Кусев ще инвестират много повече средства по създаването на продукта, отколкото за купуването на самите права.

"Правим нещо уникално за България. Напълно безплатно предоставяме възможност на футболните запалянковци да гледат директно мачовете от "А" група. Излъчването на първите срещи премина в пълно партньорство с домакините на двубоите. Нямаше проблеми с интервютата след това. Надявам се нещата да продължат по същия начин до края на първенството. Предстои да излъчим още 130 мача", коментира Красен Кралев пред БЛИЦ.

"Вече сме пред подписване на първите договори с рекламодатели. От реклами и стрийминг са ни единствените приходи. Също така обсъждаме вариант да предоставамя картина на други сайтове. Появиха се информации, че ще си възвръщаме вложените пари чрез залози. Категорично няма такова нещо. Невъзможно е да се случи, защото не сме букмейкъри. Това са слухове, породени от неразбиране на материята. Несериозно е да се говори за залагания. Освен от реклами и стрийминг, ще имаме приходи и от предоставянето на правата за публикуването на снимки от петте мача в интернет", поясни бившият бос на Черно море.