Министърът на спорта Красен Кралев внесе уточнение по повод вчерашните си думи, че държавата плаща сметките за ток, вода, такса смет и данък сгради на ЦСКА. Кралев обяви, че плащането на тока и водата се отнасят към спортните, а не за футболния клуб, който сам плаща тези консумативи. Според министъра, футболният клуб дължи около 960 000 лева, но само за такса смет и данък сгради.

"Стана неразбиране, защото коментарите ми бяха, че наистина държавата е помагала на клубовете ЦСКА. Помагала е на всички. Не е демонстрирала отношение, различно към останалите клубове. Наистина сме били ангажирани. Аз коментирах всички бази. Когато говорим за базите на ЦСКА, не коментираме само стадион и базата в "Панчарево", включвам и базите на другите спортни клубове.

И точните цифри са следните: Футболният клуб, който стопанисва стадиона плюс базата в Панчарево, дължи около 960 000 лева само за данък сгради и такса смет. Останалите клубове, с които работим и са наематели в местността "Къро", имат задължения около 210 хил. лева, като 70 000 лева са за ток и вода. Останалите са за наеми. Това са точните цифри.

С клубовете, които работят на "Къро", сме в напреднали преговори. Там задълженията им ще бъдат разсрочени в рамките на 3 години, колкото е нашият мандат. За повече - не мога да поема отговорност. Има споразумения, които са изпратени и предстоят да бъдат подписани - особено с волейбола, баскетбола, хандбала, които имат най-големи задължения и клуба по гимнастика, който нямаше договор досега. Отличниците са клубът по бокс, по борба и вдигане на гежести, които не дължат никакви пари.

Ако има някой засегнат или не разбрал, моля да бъда извинен. Това са цифрите, които ги има. През цялото време, в което съм министър, правителството на г-н Борисов и Министерството на младежта и спорта са били кооперативни за решаване на проблемите на ЦСКА.

Включително и по времето на г-н Томов бяхме в напреднала фаза за преструктуриране на договора между ЦСКА и Министерството. Знаете, че базите са дадени безвъзмездно на клуба срещу ангажимент за инвестиции, което е абсолютно задължително. Защото за да се играят мачове на този стадион, са нужни сериозни реконструкции.

Единствените дължими суми са за такса смет и данък сгради. Ток и вода те си плащат отделно към съответните дружества.

На базата в "Къро" е по-различно положението. Сметките идват към нас и при неплащане, ние ги заплащаме. Сметките са абсолютно точни и са взети от нашата администрация", коментира Кралев, след което говори само за футболния тим.

"Има контакт с ЦСКА. Искаме да разберем каква нужда имат. Отчитаме, че интересът към тях е много голям, Знаем, че клубът е важен за живота на много хора, така че ще направим всичко възможно да им се помогне.

В момента базите са на ЦСКА. Единственото, което може да се направи, е да се увеличи срокът на ползване. Ако искат, ще го направим", добави министърът на спорта.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА