В присъствието на президента на Черноморец Митко Събев и кмета на Бургас Димитър Николов в качеството им на акционери на клуба, на базата в балнеохотел "Поморие" бе представен официално новият треньорски щаб на "акулите" начело с Красимир Балъков.

Бала заяви, че се завръща след 14 години в България, запленен от намеренията, които искат да реализират в бургаския клуб в близките 3-4 години, усилени най-вече в изграждането на супермодерния спортен комплекс "Черноморец Арена Бургас", който няма аналог у нас.

"Сериозни хора с още по-сериозни намерения", сподели бившият национал, който чак днес даде първата си пресконференция като старши треньор на "акулите".

"В Бургас ще се направи нещо, което го има в рай-развитите футболни страни. С Митко Събев водихме продължителни разговори, но не около договора ми, а въобще за развитието на най-популярната игра в региона и бъдещото му изграждане като център в България", каза още Бала.

"Много трудно е да обяснявам плановете и идеите си. Убеден съм, че със супермодерна база и единна система на обучение, ще постигнем нещо значимо. Искам да пречупя нашенския манталитет, а не той мен и да го привлека към европейския", каза още героят от САЩ`94.

Балъков допълни, че следващите месеци за него и колегите му ще бъдат период на адаптация. Мащабна селекция в отбора се предвижд едва през лятната пауз като бюджетът за следващия сезон ще възлиза на 8 милиона лева.

Бала подкрепя на 100% сегашния президент Боби Михайлов на предстоящия в края на месеца конгрес на футболния съюз и не изключва варианта, ако получи оферта да застане начело и на националния отбор. Още на 14 декември Балъков сподели в интервю пред БЛИЦ, че е готов на този вариант.

Днес от 17:00 часа Черноморец ще изиграе втората си контрола от зимната подготовка - срещу Созопол. Снощи "акулите" надделяха с 2:0 над Черноморец (Балчик). /БЛИЦ