Красимир Балъков пое Хайдук (Сплит). Новината е потвърдена от официалния сайт на хърватския клуб. Бившият национал, водил за последно Черноморец, постигна споразумение с ръководството на тима от Сплит и подписа договор. Балъков е вторият българин, който ще води гранда. През 1987 година Иван Вуцов беше начело на тима.

В кариерата си до момента Бала беше начело на Грасхопър, Санкт Гален и Черноморец, както и помощник-треньор в Щутгарт.

“Надзорният съвет прие предложението Балъков да бъде новият треньор на Хайдук”, заяви председателят Петрослав Сапунар. “Имахме няколко кандидати за поста, но след обсъждане и анализ сме уверени, че избрахме най-добрият вариант”, допълни Мило Нижетич пред официалния сайт на клуба. Представянето на Красимир Балъков ще бъде във вторник.

Балъков заменя на поста Анте Мише, който е уволнен след само 5 мача. Краси е четвъртият треньор начело на Хайдук от началото на сезона. Отборът започна с наставник Станко Поклепович, който беше уволнен през октомври 2010-а. След него на поста застана Горан Вучевич, който изкара 13 мача. Той беше сменен от Анте Мише, но и той е уволнен, за да бъде назначен Балъков./БЛИЦ

ТОВА Е ХАЙДУК (Сплит)
Създаден: 13 февруари 1911 година
Стадион: “Полюд” – 34 200 места
Цветове на екипите: бели фланелки, сини гащета, сини чорапи (основни); синьо-червени фланелки, сини гащета, сини чорапи (резервни)
Прякор: Бели, хайдуци

Успехи
18 пъти шампион
14 пъти носител на Купата
6 пъти носител на Суперкупата
Полуфиналист в турнира КНК (1972/73), полуфиналист за Купата на УЕФА (1983/84)