„Левски е хитът на българското първенство и е абсолютен фаворит в мача в неделя. Отнасяме се с нужния респект, но ако победим такъв противник, ще затвърдим авторитета и позициите си в българското първенство”, заяви мениджърът на Черноморец Красимир Балъков на пресконференция в Бургас.

“В този мач няма какво да губим, а можем само да спечелим. Ако иска да ни бие Левски, ще трябва да го стори със силна игра, защото и ние искаме да бием. „Сините” може да са добър отбор, но и ние ще противопоставим борбен, компактен и търсещ успеха тим. Сигурен съм, че стадионът ще бъде препълнен и 80-90 процента от хората ще бъдат зад нас след еуфорията от победата ни над ЦСКА. Така че на Левски никак няма да им е лесно в Бургас”, заяви Балъков.
 
Със сигурност от групата на Черноморец за мача в неделя отпадат невъзстановеният бразилски бранител Габриел Фернандо Атц и младият вратар Ник Дашев. От леки травми се оплакват Орлин Старокин, Адриан Фернандес и Траян Дянков.
 
На пресконференцията стана ясно, че както бургаските зрители, така и феновете на Левски ще влизат безплатно на стадион „Лазур”. За тях са отделени 1 600 места.
 
 „Пускаме феновете на гостите без пари, въпреки че не срещаме ответни жестове. Ето например нашите фенове бяха принудени да плащат билети по 15 лв. за мача с ЦСКА в София, а ние техните фенове ги пуснахме безплатно миналата пролет в Бургас”, констатира Балъков.