ФК Янтра (Габрово) привлече в редиците си футболния авторитет Красимир Манолов. От понеделник пловдивският специалист започна работа в клуба като директор на детско-юношеската школа и треньор на най-добре представящата се формация на клуба - родените 2003 година, които през миналия сезон заеха шесто място в България. 

58-годишният Красимир Манолов е добре познато име във футболните среди у нас и има впечатляваща спортна биография. Европейски шампион е за юноши от 1974 година в Швеция, като бележи победния гол на финала срещу Югославия (1:0). Има 34 мача и 21 гола за юношеския, и 21 мача и 11 гола за младежкия национален отбор. С мъжкия представителен тим записва 7 мача и 1 гол. В кариерата си има записани победи над колосите Милан и Барселона. С екипа на Академик (Сф) отбелязва втория гол във вратата на италианците за победата в София с 4:3 през 1976 година в турнира за Купата на УЕФА. С Тракия пък побеждава Барселона през 1981-ва (1:0) в турнира за КНК. Шампион е на Малта с Валета през 1990 година. Печелил е Купа България с Тракия през 81-ва и бронзов медал в родната „А“ група през сезон 1981/1982. Възпитаник е на пловдивския Локомотив. Като футболист е играл за Локо (Пловдив), Академик (София), Тракия (Пловдив), Шумен, Спартак (Пловдив), Алки (Ларнака, Кипър), Валета (Малта), Балзан (Малта) и Марса (Малта).

Треньорските му успехи също са сериозни. Печелил е два пъти шампионската титла в Малта, два пъти купата на страната, два пъти Суперкупата и още четири други трофея в островната държава. През сезон 2000/2001 воденият от него тим на Валета печели всички възможни трофеи в страната – шест на брой, което е световен рекорд. За три сезона начело на клуба от столицата има 7 участия на финали и 7 победи. С Валета има 3 участия в Шампионска лига – през 1998 година срещу Анортозис (Кипър), през 1999 срещу Бари таун (Уелс) и Рапид (Виена), което е и най-доброто представяне в историята на малтийския клубен футбол, а през 2001-ва срещу Хака (Финландия). В турнира за Купата на УЕФА има едно участие през 2000 година срещу Риека (Хърватия), като двата състава си разменят по една победа с 3:2, а при дузпите хърватите печелят с 4:5. Избиран е за треньор на годината в Малта за сезон 1999/2000. Сред останалите му треньорски успехи второ място с аматьорския национален отбор на България на Европейското първенство „Region`s cup“ през 2007-ма и пето през 2013-та. Трето място с Банско в Западната „Б“ група през 2010-та и първо с „Раковски“ (Раковски) през 2012-та в Югоизточната „В“ група. Водил е Марса (Малта), Рубела (Рудозем), Локомотив (Пловдив), Шаира Торнадос (Малта), Валета (Малта), „Ботев“ (Пловдив), Ал Итихад (ОАЕ), „Левски“ (Карлово), Банско, Ком-Миньор (Берковица), Локомотив (София), „Раковски“ и националния отбор по футбол за аматьори.

Манолов, известен като Малкия Орел, е участвал в два международни семинара на УЕФА от най-високо ниво, водени от техническия директор на европейската централа Анди Роксбърг. Притежава треньорски лиценз UEFA „А“ и владее четири езика – английски, италиански, руски и гръцки.

За последно Красимир Манолов беше начело на „Раковски“ в „Б“ група. Тимът от град Раковски обаче няма да продължи участието си в шампионата през пролетта по финансови причини. Ръководството на ФК Янтра (Габрово) се възползва от отворилата се възможност и привлече специалиста в редиците си.