Бившият треньор на Любимец Красимир Мечев изригна по адрес на БФС. Причина за гнева на специалиста от Стара Загора беше едно от решенията на вчерашния конгрес на БФС.

Там беше увеличена компенсацията за преминаване на юноша от един клуб в друг след приключване на юношеската възраст. Сумата вече е между 75 000 и 100 000 лeва, в зависимост от мачове, повиквателни в юношески национални формации, мъжкия отбор на съответния клуб и т.н.

Досега таксата бе до 75 хиляди лева. Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев предложи всички отбори от "А" група да имат дублиращи състави, които директно да влязат в "Б” група. От там те нито да могат да изпадат, нито да влизат в най-високото ниво на родния футбол. По примера на Испания. Идеята е в тях да се обиграват момчетата от школите, за да бъдат младите много по-подготвени за представителните отбори.

“С тези 100 000 лв. компенсация, 100% отписахме юношите. Защо ли? Ами защото има толкова много безработни футболисти с добри визитки в целият свят, които биха дошли да играят в България за 2-4 хиляди евра, та кой клуб би дал шанс на юноша, за който първо ще плати някаква компенсация и второ ще трябва да го налага и развива вместо да вземе един бразилец или какъвто и да е по народност със свободен трансфер, за който след година ще вземе и някое друго евро. ИЗВОДЪТ Е - НАЦИОНАЛЕН ОТБОР НЯМА ДА ИМАМЕ СКОРО”, написа в социалната мрежа Краси Мечев.


0000_mechev.jpg