Славният “Ботев” (Враца) отбеляза 90 години от основаването си. Ръководството на клуба, който е почти сигурен участник в “А” група от есента, организира красиво шоу, завършило с юбилеен футболен мач. Участие в него взе и министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът изведе сборния тим на ветераните от София срещу състав от ветерани и легенди на “Ботев” (Враца). Преди началото на срещата Борисов поздрави хилядите фенове и заяви, че държавата и общината са си свършили работата “Ботев” отново да влезе в “А” група от след 21 години отсъствие.

Ветераните на София победиха “Ботев” с 2:1. Първият гол бе дело на Красимир Горанов и падна в 11-ата минута. Само минута след него дойде изравнителният гол на Юлиян Емилов-Яшко, а веднага след това столичните „звезди“ поведоха с гол на Дончо Донев.

В тима на ветераните от столицата играха футболни легенди - Божидар Искренов, Валентин Модев, Пламен Николов, Руслан Вуцов, Валери Греков, Гошо Гинчев, Николай Тодоров, Красимир Коев и други.

Срещу тях на терена излязоха местните ветерани - Илия Вълов - капитан на отбора на “Ботев”, Тодор Гарев, Данчо Маринов, Бойко Краев, Юри Николов, Илия Войнов, Румен Ненов и други.

По повод на годишнината на клуба плакети връчиха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и министърът на спорта Свилен Нейков. Възпоменателен знак бе даден и от Професионалната футболна лига. Тържественото отбелязване на 90-годишнината на футболния клуб Ботев ще завърши тази вечер с благотворителен търг в подкрепа на детско-юношеския футбол във Враца./БЛИЦ

untitled2.jpg