Футболна Академия „Сините камъни" – Сливен, навърши 1 година. Рожденият ден бе отбелязан на красива церемония в препълнената зала „Асеновец". Деца, хванати за ръка със своите родители преиждаха от всички квартали на Града на Стоте войводи, за да уважат празника. Квартал Клуцохор сигурно не беше виждал толкова коли на такъв малък периметър. Имаше гости от София, Бургас и Ямбол.

Празникът започна с демонстративни мачове между детски отбори от Академията, основана от бившия голмайстор Пламен Крумов, играл за последно в Черноморец. Събитието продължи със срещи между тимове на ФА „Сините камъни" и гостуващи състави от Футболна академия „Бургас спорт". Мачовете предложиха много емоции на зрителите – родители и близки, спонсори и съмишленици на основателя на сливенската футболна академия Пламен Крумов. Дербитата между сливенските и бургаските деца преминаха с голям емоционален заряд и напомниха на публиката за големите мачове между двата града. А ентусиазмът и техническите умения на малките спортисти са гаранция, че скоро отново ще има двубои на най-високо ниво. Резултатите, в случая, нямат значение.

Гости на тържеството бяха народният представител Костадин Марков, бивш зам.-кмет на Бургас, областният управител на Сливен Димитър Сяров, кметът на града Кольо Милев, общински съветници, бизнесмени и др. На голям интерес се радваха гостите от Бургас – доскорошните футболисти Радостин Кишишев, Георги Чиликов и Милен Георгиев, които не отказаха снимки и автографи на бъдещите си наследници в спорта.

„Познавам Пламен Крумов от години и знам, че с каквото се е захванал, го довежда до успех. Затова мога да обещая на родителите, че във Футболна Академия „Сините камъни" техните деца не само ще растат здрави и силни, но след години някои от тях със сигурност ще станат национални състезатели", каза в приветствието си Костадин Марков.

Домакините от Академията благодариха на кмета Кольо Милев и заместника му Иван Петров за подкрепата и съдействието за изграждане на тенировъчен терен край зала „Асеновец". От "Сините камъни" припомниха, че преди година са стартирали с 20 деца и двама треньори, а сега при тях усъвършенстват таланта си 200 малки футболисти, с които работят шестима специалисти.

Празникът продължи с изпълнение на Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен" и с изненада за младите състезатели от Футболна академия „Сините камъни" – заря, която предизвика възхищението на деца и родители. В края всички малчугани получиха грамоти и подаръци по случай празника. А рождениците си пожелаха догодина да празнуват не в оказалата се тясна зала „Асеновец", а в „Арена Армеец" в София.

Вече е предоставен и парцел за бъдещата база на школата и до май идната година Пламен Крумов се надява неговите момчета да имат вече свой добре уреден дом. "Когато всички се обединят зад една кауза - общественост, бизнес, общинска управа, родители, треньори, деца, нещата няма как да не се случат - така, че в Сливен много скоро ще имат силни детски и юношески формации,с които всички в страната ще се съобразяват", коментира Крумов.

Екипът на БЛИЦ честити празника на нашите приятели от Футболна Академия "Сините камъни" и пожелава много успехи на малките таланти и амбициозните им ръководители и треньори.

sinite.jpg

sinite1.jpg