Районен съд Благоевград прекрати наказателното производство срещу футболиста на Вихрен (Сандански) - Даниел Златков, за боя пред благоевградска дискотека, което беше образувано след тъжба на Оливър Златков по обвинение за лека телесна повреда.

Поради постигане на споразумение между страните, районният съдия Владимир Пензов прекрати наказателното производство срещу бившия играч на Ботев (Пловдив), по-известен като българския Роналдо, информира struma.com.

Изданието припомня, че в началото на март 2018 г. пред благоевградска дискотека се разигра екшън. Оливър Златков бил фен на Даниел, който в този момент се състезаваше като ММА боец и искал да се качи на ринга с него. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Съпругата на ММА боеца Агнес обаче заявила, че Оливър не е в неговата категория и не може да мери сили със съпруга й. Тогава Оливър започнал да я обижда и да отправя сексуални намеци към семейството, което провокирало ММА боеца и той налетял на бой, воден от желанието да защити честта на съпругата си. 

Сбили се, но били разтървани от охраната на нощния клуб. Оливър Златков депозира жалба в полицията и се стигна до съд. Футболистът беше обвинен в нанасяне на средна телесна повреда.

Впоследствие явно жалбоподателят и нападателят са се сдобрили и си простили. Oпределението на Районен съд Благоевград подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Благоевград.