Черноморец (Бургас) падна с 1:3 от Локомотив (София) в първия 1/8-финал за Купата на България и сложи край на страхотната си серия от 9 поредни победи. Освен това "акулите" не бяха губили от месец септември. На 15.09.2012 г. селекцията на Димитър Димитров-Херо отстъпи с 0:1 при гостуването на Монтана, след което последваха 11 двубоя, в които Черноморец постигна 10 победи и 1 равенство.

Локомотив (София) пък записа 10 загуби в последните си 12 срещи. Днешният успех е първи за новия наставник на "железничарите" Емил Велев начело на клуба от "Надежда". Кокала дебютира в предишния кръг за Купата, когато Локо отстъпи с 1:3 на аматьорския Мастер (Бургас), след което падна и от Литекс (0:2) в мач от първенството.

Интересна подробност е, че през пролетта отново Антонио Павлов наказа Черноморец за равенството 1:1 в Бургас, което свали "акулите" от 3-ото място и ги лиши от участие в евротурнирите за сметка на "Левски". Именно на "сините" нападателят е юноша. Павлов днес оформи крайното 3:1 за Локо (Сф) срещу Черноморец, с което даде добра преднина на тима си преди реванша на "Лазур" след две седмици.