Мъките за Локомотив София, президентът Николай Гигов и футболистите са на път да приключат. Комисия днес одобри състоянието на стадион “Локомотив” в столичния квартал “Надежда”. В четвъртък от клуба внасят последния документ, с който официално ще бъде решено – Локомотив София се връща у дома. Още в събота (20 април) “железничарите” се приготвят да посрещнат “Ботев” (Пловдив) вкъщи.

За последно Локомотив игра на своя стадион на 16 март 2012 година, когато загуби с 0:1 от Видима-Раковски. На 28 март трябваше да се състои дербито със Славия, но охрана отказа да пази двубоя и той не се игра, а “белите” спечелиха с 3:0 служебно. От тогава до днес, повече от една година, Локомотив изтърпя какви ли не подигравки, беше пратен в Своге, за да провежда мачовете си в елита.

Основната пречка да има мачове на стадион “Локомотив” бяха носещите въжета на един от секторите. Ремонти, укрепване и десетки огледи бяха извършени в рамките на една година, докато се стигне до положителната развръзка за “червено-черните”. Полицията също имаше свои изисквания, за да разреши получаването на лиценз. За целта бяха монтирани допълнително охранителни камери на входовете, които да помагат работата на униформените.