Спортният директор на Арда Емил Кременлиев говори пред "Тема спорт" по повод уволнението на Елин Топузаков.
 
"Не смятам, че решението за промяната е прибързано. След пет кръга вече сме на пет точки от първото място, а може да станат и осем, ако Царско село победи Локо София.
 
Не е измислено от мен, още от време оно е утвърдено, че при такова негативно развитие на нещата се търси някаква промяна.
 
Не може да освободиш 20 футболисти, затова освобождаваш треньора. Клише е, но такова е положението. Търсихме промяна и от това бе продиктувано решението. Новият ни наставник е голямо име, няма нужда от никакво представяне.
 
Надяваме се, че Стойчо Стоев ще ни постави на правилния път и ще постигнем постоянство в резултатите", каза Кременлиев.
 
"Всички имаме вина за лошия старт, не мога да посоча само една причина. Такива са нещата, че почти винаги бушонът в подобна ситуация се оказва старши треньорът. Никой обаче не бива да бяга от своята вина. Може би единствено ръководството не носи такава, защото каквото е казано - това е изпълнено. Резултатите обаче не са такива, каквито ни се иска да бъдат", допълни Кременлиев.
 
Слабите резултати на Арда от началото на сезона вероятно са причинени в известна степен от разногласията между Елин Топузаков и футболистите. Доскорошният старши треньор на два пъти изтъкна, че играчите не са изпълнявали неговите указания.
 
Направи го и след загубата от Несебър в събота, когато бе повече от красноречив. Спортният директор Емил Кременлиев също намекна за неразбирателства.
 
"Напрежение между треньора и играчите не е имало. Но явно не е намерен общият език, щом Топузаков е казал, че футболистите не са изпълнявали това, което е искал.
 
Все пак не бива да омаловажаваме факта, че сме абсолютно нов отбор. Да, има доста опитни играчи, но не винаги добрите футболисти правят добър отбор. На всеки му е необходимо време, но лошото при нас е, че сме в такава ситуация, че нямаме бреме", каза още Кременлиев.