Обединението на известни личности-фенове на ЦСКА излезе с декларация, с която нападна всички в “червения” клуб – от играчите до собствениците. БЛИЦ предлага цялото изявление:
 
ОБРЪЩЕНИЕ НА „КРЪГ ЗА ЦСКА”
 
Футболният отбор на ЦСКА е в криза – морална, организационна, финансова. Кризата не е от вчера. Тази есен достигна дъното. Тя е част от общата криза на българския футбол. Задълбочаването й в един от водещите български отбори влияе негативно на общото равнище на футбола у нас. Ето защо ние, привържениците на отбора от „Кръг за ЦСКА” се обръщаме към всички заинтересовани.
 
Обръщаме се към собствениците на отбора: Кризата не започва от вас, но се задълбочи. Действията ви за преодоляването й са хаотични, необмислени, прибързани. Погледнете на ЦСКА като на дългосрочна инвестиция. Приемете дългосрочна стратегия за развитие на отбора и не се отклонявайте от нея. Изгонете от ръководството всички, които пряко или косвено се облагодетелстват от кризата.
 
Обръщаме се към спортно-техническото ръководство: Ако нямате професионалния и морален авторитет пред футболистите, потърсете си работа другаде. Ако някой получава комисионни от безумната селекция, да напусне веднага. Това е конфликт на интереси. Ако вие не сте екип, няма да има и отбор. Не позволявайте да ви се месят некомпетентни хора по спортно-технически въпроси. Пълна позрачност на идеите и плановете.
 
Обръщаме се към футболистите на ЦСКА: Обърнете се към историята на клуба. Вижте къде са играли най-големите български футболисти, преди да станат световни звезди. Ако искате да сте като тях, осъзнайте своя велик шанс. Ако таванът на мечтите ви е да бъдете „звезди” на нощния живот, след година-две никой няма да си спомня за вас. Бъдете мъже, бъдете достойни за големия клуб.
 
Обръщаме се към привържениците на ЦСКА: Не отказвайте подкрепата си за отбора и в най-трудните му дни. Вашата любов към клуба ще даде сили и воля на играчите. Изразявайте своето недоволство по цивилизован начин.
 
Обръщаме се към ръководството на БФС: Бяхте велики футболисти. Като шефове на футбола в България се представяте доста зле. Не оставяйте съмнение, че чрез задкулисни действия се опитвате да дирижирате класирането в първенството. Не оставяйте съмнение, че участвате в нечестни машинации. Внимавайте, ще ви се потърси сметка!
 
Обръщаме се към съперниците: Неуместно е всякакво злорадство. Затъването на един водещ отбор тегли надолу и другите. Нека отношенията ни бъдат джентълменски, цивилизовани. Нека всичко се решава на терена. Нека заедно да издигнем равнището на българския футбол.