Българският национал Димитър Макриев е с единия крак в Криля Советов, разбра БЛИЦ. Информациите от вчера бяха, че 27-годишният голаджия на израелския Ашдод ще изкара проби в руския Ростов. Оказа се обаче, че Макриев се присъединява към Криля Советов, който тази зима беше подсилен от двама слависти - вратарят Райс Мболи и френският защитник Стив-Жозеф Ренет.

"В информациите за Ростов няма нищо вярно. Вече мога да обявя, че Макриев е пред трансфер в Криля Советов. Работата е почти сигурна. Руският клуб вече си размени писма с Ашдод. Израелците няма да правят спънки на Митко и са готови да го пуснат да се развива в Русия", информира мениджърът Мирчо Димитров пред БЛИЦ.

"В четвъртък ще се присъедини към подготвителния лагер на Криля Советов. Те от утре са в турския курорт Белек. Поддържам отлични отношения с треньора им Александър Тарханов, който харесва Митко. Той все пак иска да го изпробва в една контрола. Тя ще се играе на 6 февруари. След това Макриев ще се присъедини към националния отбор, който на 9-и има контрола с Естония в Анталия. Ако нещата се развият добре, трябва да подпише договора си с Криля Советов", каза още Мирчо Димитров, като не пожела да разкрие каква сума ще получи Ашдод за продажбата на водещия си голмайстор. Сигурно е, че става дума за над 1 милион долара.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ