Кристиян Добрев отскоро е спортен директор на Локомотив Сф, а през тази пролет все още беше действащ футболист. Бившият защитник има лош спомен от предишния мач срещу Лудогорец, в който той игра, а неговият тим загуби с 0:1.
 
„Имам негативен спомен от онзи мач в Своге, защото според мен съдията тогава ме изгони незаслужено. Беше единоборство за една висока топка, Станислав Тодоров прецени, че съм действал с умисъл и ме изгони в 24-ата минута, а отборът ни беше ощетен. Този червен картон предреши мача в полза на Лудогорец, а вероятно това впоследствие се оказа решаващо и за титлата, която разградчани спечелиха, не казвам, че това беше незаслужено“, сподели пред Гонг Кристиян Добрев.
 
„На терена определено се чувствах по-спокоен, отколкото сега, когато съм с костюм покрай него. На практика уча нов занаят, който е много по-отговорен. Трябва да мисля за всеки един от клуба, всекидневно трябва да разрешавам различни проблеми, говоренето по телефона е значително повече.“
 
„Що се отнася до селекцията, която правим в движение, тази седмица няма да има новини в тази посока. Надявам се да успеем да надградим този нелош потенциал, който имахме. Стараем се да отвърнем със същото, което ни дава г-н Гигов. Има риск при селекцията, която правим в този момент от сезона, но според мен новите футболисти ще вдигнат нивото ни.“
 
„Тук е моментът да поздравя Лудогорец за победата над ПСВ, който пък няколко дни по-късно разгроми Аякс с 4:0. Трябва да уважаваме това, което лудогорци постигнаха. Те разполагат с голям потенциал и вариативност. Утре срещу нас ще играят с най-доброто, след като дадоха почивка на някои в срещата с Нефтохимик. За Локомотив двубоят с двукратния шампион е такъв, в който трябва да се доказваш. Желанието и залогът са големи. Дано да се поздравим с победата“, завърши Кристиян Добрев.