Ако се класираме в Европа, трябва да се подсилим на един-два поста, заяви спортният директор на Локомотив (Сф) Кристиян Добрев, който очаква труден мач с Литекс.

„Ще е трудно - играят вторият и третият. Сега вече първенството дава едно място по-малко за Европа, след като "Левски" отстрани Лудогорец за Купата. Въпреки това този мач няма да реши нищо. Много е малка разликата между отборите, които сме замесени в битката за Европа. Има още 4 мача след това, които ще решат всичко", заяви Добрев пред „Меридиан Мач".

Той коментира връщането на съдията Георги Йорданов точно за този мач и скорошната практика в БФС съдиите да се определят с жребий.

„Да ви кажа след мача Лудогорец - ЦСКА аз не разбрах Георги Йорданов да е наказан. Никой не обяви наказват ли го, за колко време, амнистират ли го сега. А и за мен тази практика с жребий за съдията преди мач не е нормална. Това си е бягане от отговорност.

Нали в съдийската комисия си има хора, които правят нарядите. Да си застанат с името и да си носят отговорността. Едно е сигурно. Съдията в този мач, който и да е той, няма да помага на нас. Ако Литекс са по-силни да ни бият. Но не са", каза още Добрев.

Той призна че Локомотив вече работи по лятната селекция.

„Нормално е да мислим и да обсъждаме с колегите селекцията. Особено, ако се класираме за Европа, ще трябва да се подсилим на един-два поста", завърши Добрев.