Футболистите на "Ботев" (Пловдив) направиха само една тренировка в деня между контролите със Зноймо (1:1) и Адмира (Вакер). В петък сутрин „жълто-черните” бяха разделени на две групи.

Титулярите от проверката с чехите направиха леко раздвижване във фитнеса на хотела, а останалата част от тима проведе по-натоварващо занимание на терена във Фьозендорф. След тренировката играчите направиха възстановителни процедури и се прибраха по стаите да почиват. Следобед в програмата на „канарчетата” има видеоразбор.

Междувременно в края на тренировката бе организиран интригуващ двубой на джитбол, в който от двете страни на мрежата се изправиха двойките Станимир Стоилов – Тодор Неделев и Сашо Александров – Саид Ибраимов. Сблъсъкът, който предложи много емоции на наблюдаващите, се оказа най-тежък за съдиите, чиито решения на няколко пъти бяха подлагани на сериозна критика.

В крайна сметка сработения тандем на директора и помощник-треньора се наложи с 2:0 гейма и показа, че трудно ще бъде победен, а Александров и Саид Ибраимов все още нямат загуба, откакто творят заедно на игрището за джитбол.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ