Бившият директор в "Ботев" (Пловдив) и легенда на "Левски" Александър Александров - Кривия сподели в интервю за предаването „Зона Спорт" по RING.BG, че българският футбол е в будна кома, а всички отбори в „А" група са еднакво слаби. „23 години бях непрестанно във футбола и прецених, че беше по-добре да се отдръпна и да почина. Реших да направя анализ на това къде сгреших, особено като спортен директор на "Ботев" (Пловдив). Не съм обиден на никого от клуба, няма и никаква връзка с фалита на пловдивчани. Имах отлични взаимоотношения с Цецо Василев. Прекалено се доверих на Мъри Стоилов, ако сега можех да решавам, никога нямаше да давам толкова власт на който и да е старши треньор", коментира Александров.

„На моменти съм бил доста строг и остър с футболистите, което може би бе в мой минус. Много хора ме плюят. Застанах плътно зад избора на Мъри Стоилов за треньор на Ботев. Това беше личен избор на Цветан Василев. Когато ме сменяха, може би Станимир трябваше по-твърдо да ходадайства за мен. Може би трябваше да поиграя още футбол. Нивото от 2011 година върви надолу. Футболът ни е в будна кома. Като гледам повечето ни президенти не разбират от футбол. За мен всички тимове в България са еднакво слаби. Не се развиваме както трябва", каза Кривия.

„Изненада ме това, което се случи с ЦСКА. За жалост има виновници и тях си ги знаят най-добре хората, които имат нещо общо с клуба. Няма да има и голямо дерби с "Левски", което също е много неприятно. Далеч съм от "Левски", за да правя коментар относно случващото се при тях. Само адмирации за Тодор Батков, имал съм възможност да работя с него и за мен е изключително коректен човек, който е давал много и за българския футбол. В родината ни, успелите хора ги правят на нищо. Той не е виновен, че "Левски" не е ставал шампион няколко години подред. Не познавам новите собственици на "Левски". Когато нямаш финансови средства е трудно. Футбол се прави с пари", добави 40-годишният Александър Александров.