Футболист №1 на България за 1999 година Александър Александров заяви, че без проблеми може да играе още 2-3 години в българското първенство. 34-годишният полузащитник напусна Черно море и от януари може да премине в друг клуб като свободен агент.

"Не съм водил преговори с никого. Никой не ме е търсил засега. Все пак има повече от два месеца до зимния трансферен прозорец. Ще тренирам самостоятелно и ще чакам предложения", каза Кривия.

"Дори да не играя повече футбол, това няма да бъде проблем за мен", допълни още Алекс.

"Спазвам нормален режим. Не виждам проблем да играя още 2-3 години на високо ниво в България. Смятам, че престоя ми в чужбина приключи още през 2007 година, когато се завърнах от Турция. Все пак 7 години извън родината не са малко", каза той.

Александров за пореден път не скри, че иска да завърши кариерата си в Левски, откъдето тръгна за големия футбол. "През лятото старото ръководство на Левски искаше много да ме привлече, но не се разбраха с Черно море. Сега новото ръководство не знам дали ме иска. Няма футболист, който да е играл в Левски и да не иска да завърши кариерата си там. И при мен е така", продължи Александров.

Той допълни, че не би имал никакви финансови претенции към "сините", ако го потърсят. "Финансови претенции към Левски не бих имал. Само да ме потърсят. Благодарен съм на Левски, защото в този клуб направих име като футболист, взех купи, станах играч №1 на България, с което не могат да се похвалят много хора. От "Герена" излязох в чужбина и спечелих доста пари", добави Кривия.

Той разказа интересни подробности за неосъществения си трансфер в италианския Ювентус през 1999 година. Тогава халфът направи два силни мача срещу "Старата госпожа" и ръководството на Юве желаеше да го привлече в състава си.

"Преговарях с Лучано Моджи. Не съжалявам, че не преминах в Ювентус. Имах клауза в договора и при определена сума щях да напусна отбора. Явно високата цена спря трансфера. Аз останах лоялен към Левски. Все пак този тим ме направи голям футболист. След това бях трансфериран в Турция. Постигнах много там", каза Алекс.

Левски в момента изживява труден период и няма победа в шест поредни мача от края на август. "Всеки голям клуб има тежки моменти. Левски се и изправял и при по-трудни ситуации. Уверен съм, че нещата скоро ще тръгнат нагоре", каза Александров, цитиран от "Гонг". Опитният футболист вярва, че въпреки голямото изоставане от лидера ЦСКА, "сините" имат шансове да спечелят титлата и през този сезон.

"За 2 години с мен Черно море постигна неща, които не са ставали от много години. Спечелихме трето място, играхме успешно в евротурнирите. Удовлетворен съм от престоя там. Не съм обиден на никого. Може би и аз имам вина за станалото, но не обичам да се връщам назад. Стигна се до това да се разделим. Няма проблем за мен", каза Александров.

Той е категоричен, че не желае да се занимава с треньорство след края на състезателната си кариера. "Честно казано не ме привлича треньорската професия. Треньор почти сигурно няма да стана. Може би ще се занимавам с нещо друго, свързано с футбола, защото аз само от това разбирам", каза Александров. /БЛИЦ