Опитният Александър Александров - Кривия вече е футболист на "Ботев" (Пловдив), информира сайтът на клуба, който от есента ще играе в "Б" група.

36-годишният халф се договори с ръководството на "канарчетата" и ще облече за първи път в кариерата си жълто-черния екип. Александров пристига като свободен агент, след като бе освободен от "Левски".

Другото сигурно попълнение на "Ботев" към момента е Йордан Христов, който идва от Спартак (Пловдив). Договорът на крилото с "канарчетата" е за 2+1 години.

Преди по-малко от месец "Ботев" си осигури и нов треньор - Петър Хубчев.

БЛИЦ припомня, че Кривия е продукт на люпилнята на таланти - Марица (Пловдив). През 1997 година преминава в "Левски". Със "сините" Александров става шампион през 2000 г., вицешампион през 1998 и 1999 г., носител на Купата на България през 1998 и 2000 г. Обявен е за Футболист №1 на България за 1999 г.

През 2001-а подписва договор с турския клуб Коджаелиспор. По-късно играе за още четири клуба в южната ни съседка - Истанбулспор, Кайзериспор, Коняспор и Анкарагюджю. С Коджаелиспор Александров става носител на Купата на Турция за 2002 г. За шест години в южната ни съседка изиграва 197 мача и вкарва 36 гола.

През септември 2007 г. Александров се завръща в България и сключва договор за 1,5 години с Черно море. Въпреки че към този момент е вече на 32 години Кривия бързо става капитан на "моряците" и е избран за Футболист №1 на Варна за 2007 и 2008 г. и Най-добър халф в "A" група за 2008 г.

В края на август`08 Кривия бе намразен от част от феновете на "Ботев". Тогава в шампионатен мач на Черно море срещу "канарчетата" Александров си изпусна нервите в края на полувремето и навири среден кръст към сектор "А" при прибирането си към съблекалнята на стадион "Христо Ботев".

Кривия се ядоса, след като беше освиркван през целия двубой от публиката на "Ботев", която не е ясно как ще го приеме сега.

През зимата на миналата година Александров се завърна в "Левски", но преди дни беше освободен. /БЛИЦ