Новата звезда на Левски Гара Дембеле е дюстабан, твърди "7 дни спорт". Генетичният проблем на французина бил прикриван още от предишния му клуб Локомотив (Пд), сега продължава и в Левски. На терена никак не личи дефектът на Гара, който с огромни крачки не спира да тича като луд и да тормози защитниците. За това обаче се налага тъмнокожият нападател да играе със специални стелки в обувките, които му позволяват по-голямо натоварване.
 
Близки до играча от периода му в Пловдив твърдят, че именно заради този проблем смятали Дембеле за махмурлия на всяка сутрешна тренировка. Оттам тръгнали и слуховете, че често се вихри в нощните заведения и порка много алкохол. Всъщност на тренировките Гара щадял краката си и се пазел за официални мачове. При него възстановяването отнема повече време, отколкото при останалите футболисти.
 
Когато дойде в Левски, мнозина го смятаха за новия Рабех. С головете си обаче той пое по стъпките на Георги Иванов и феновете на Герена набързо му лепнаха прякора Черния Гонзо./БЛИЦ