ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Националният селекционер Младен Кръстаич говори в Разград преди първата ни квалификация по пътя към Евро 2024 в Германия. Тя е срещу Черна гора от 19 часа утре. Заедно със сръбския специалист пред медиите застана и Кирил Десподов.

"След четири мача, които изиграхме, и четири месеца пауза, дойде време за европейските квалификации. Свършихме добра работа в този период, започнахме да изграждаме отбор с няколко опитни играчи и доста млади, поставихме основите на един добър състав. Групата е тежка, трябва да бъдем внимателни. Сърбия е големият фаворит, Унгария се представя силно, Черна гора е традиционно добър отбор, няма да бъде лесно. Нашата цел е да продължим работата, която свършихме, да покажем максимална концентрация, ще изисквам от играчите да покажат максимално своите възможности“, заяви Кръстаич.

200 лв Начален Бонус Спорт!

Не съм човек, който обича да крие нещата. След тренировката днес ще обявя състава. Имате своите източници на информация как да стигнете до състава, аз имам от три-четири дни идея в главата си. В състава може да има както познати, така и непознати имена. Важното е те да покажат най-доброто срещу Черна гора. Очаквам тежък мач. Съперникът е равнопоставен на нас, но имаме играчите с качества, с които да им се противопоставим.

Играем мач за мач. Сигурно е само, че човек ще умре. Трябва да сме концентрирани във всеки мач. Ако зависи от мен, ще играем грозно във всеки мач, но и да печелим. За играчите, които идват и не идват, спокойно, това е моя работа. Къде бяхме в миналите квалификации? Колко българи играят в българските клубове? Когато дойдох, казах, че ще направя отбор за европейски стандарти - физически, динамика на срещите. Вече четири мача имаме зад нас, футболът е дългосрочен процес, не може след един мач да кажем, че отиваме на световно или европейско, ако зависи от мен - ще участваме 100 години. Играчите трябва да не идват тук като туристи, да идват с патриотизъм, чувал съм, че така е било в миналото. Можем да върнем доверието на феновете. Във всички балкански държави се пита защо този е викнат, защо онзи. Никой не ми оказва натиск, аз сам си оказвам натиск", допълни сърбинът.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК