Лидерът в "Б" група Марек успя да победи с 2:1 "Ботев" (Враца) в интригуващ мач от 14-ия кръг на шампионата, игран пред около 1000 зрители на стадион "Бончук". Така дупничани запазиха аванса от 10 точки пред втория Хасково, който днес се наложи с 4:0 в домакинството си на "Раковски".

С днешната победа на "Бончук" избраниците на Иво Паргов останаха без загубени точки у дома. Успехът обаче не дойде никак лесно. Победното попадение за Марек падна чак в добавеното време на двубоя. Вкара го звездата Еньо Кръстовчев, който се разписа с глава в 94-ата минута.

Преди това срещата не се развиваше добре за Марек. Дупничани губеха на почивката с 0:1, след като Даниел Васев откри за "Ботев" (Враца) в 26-ата минута, когато прехвърли вратаря на домакините Емил Михайлов - 0:1. Юношата на Славия през есента беше в елитния Пирин (Гоце Делчев), но тази зима премина в тима от Враца и успя да се отчете с гол още в официалния си дебют за отбора на Бойко Величков.
 
След почивката играчите на Марек успяха да направят пълен обрат. В 50-ата минута гол на Светослав Диков беше отменен, а в 69-ата именно той беше точен за 1:1. Диков се разписа със силен удар с левия крак от около 20-ина метра.

Последва невероятен пропуск на Еньо Кръстовчев, а в 4-ата минута на добавеното време звездата все пак се реваншира и отбеляза победното попадение. Кръстовчев вкара с глава в 94-ата минута и така Марек ликува - 2:1, записвайки 11-ата си победа от началото на първенството.

Преди мача, докато течеше загрявката се оказа, че медицинското свидетелство на Владислав Романов е изтекло и той бе заменен от Цветков в състава на врачани. След загубата "Ботев" остава с 14 точки и заема 12-ото място.

Article.jpg