Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски направи трансферен удар с привличането на две германки в женския тим. Отборът е с името Локомотив-Пълдин, а редиците му ще подсилят 22-годишната Турая Бабел, играеща като десен защитник, и 23-годишната Ханна Ланкес в средната линия.

На практика „смърфовете“ имат женски отбор от средата на септември, когато ЖФК Пълдин бе привлечен във футболното семейство на „Лаута“. Амбицията на Христо Крушарски е отборът да стане шампион още този сезон и догодина да участва в Шампионската лига. За целта се работи усилено по селекцията и през зимата ще бъдат привлечени още няколко чужденки. Скаути на Локомотив вече проучват пазара в Нигерия и скандинавските страни – Швеция, Норвегия и Финландия.

Тази събота Локомотив-Пълдин гостува на шампиона НСА в дербито между първите два тима от държавното първенство за жени. Пловдивчанки са с точка и мач повече, а НСА е неизменен шампион в последните 15 години, но никога не е преодолявал първия предварителен кръг на Шампионската лига.